28/03/2019 - Οι Εθελοντές του Δήμου Λάρνακας διεκδικού το Βραβείο του Ενεργού Πολίτη

Οι Εθελοντές του Δήμου Λάρνακας διεκδικούν το Βραβείο Ενεργού Πολίτη

στην κατηγορία: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι οι Εθελοντές του Δήμου διεκδικούν το Βραβείο Ενεργού Πολίτη στην κατηγορία: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, που διοργανώνει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, του Φιλελευθέρου, του Active Radio, του Άλφα TV και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 

Η ομάδα Εθελοντών Δήμου Λάρνακας δημιουργήθηκε το 2012 και αριθμεί γύρω στους 700 εθελοντές. Αποτελείται από άτομα ηλικίας από 10 μέχρι και 70 χρόνων και οι περισσότεροι από αυτούς, συμμετείχαν σε πολλές αθλητικές και όχι μόνο δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας. 

Η συμμετοχή εθελοντών  σε οποιαδήποτε δράση έχει πολλαπλά οφέλη τόσο στην κοινωνία όσο και στους ίδιους τους εθελοντές. Ως Δήμος Λάρνακας αξιολογώντας τις εκάστοτε διοργανώσεις του Δήμου προκύπτουν τα ακόλουθα:

1. Ενεργή εμπλοκή των δημοτών στην τοπική κοινωνία

2. Ενεργή συμμετοχή νέων ανθρώπων στα δρώμενα της πόλης

3. Κοινωνικοποίηση των δημοτών που ανήκων σε διαφορετικές ηλικιακά ομάδες, κοινωνικοοικονομική τάξη και εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

4.  Συμβολή στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων

5. Ανιδιοτελής προσφορά

6. Μοναδικό κίνητρο η προσφορά και η ηθική επιβράβευση

7. Μείωση κόστους διεξαγωγής διοργάνωσης

8. Διασκέδαση

9. Απόκτηση νέων δυνατοτήτων και δεξιοτήτων

 

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να στηρίξουν τους Εθελοντές του Δήμου Λάρνακας ψηφίζοντας στο πιο κάτω link: https://activecitizencyprus.com/vote/