27/09/2019 - Ολοκλήρωση μελέτης και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

 

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συνεργασία και τη συνεισφορά της Επαρχιακής Διοίκησης Λαρνακας στον καθαρισμό του ποταμού των Καμάρων καθώς και στη διάνοιξη νέων διόδων του εν λόγω ποταμού προς την Αλυκή. 

 

Αυτές οι ενέργειες, τόσο κατά την περσινή χρονιά όσο και κατά την φετινή μπόρα και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ενέργειες, τόσο του Δήμου Λάρνακας όσο και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, απέτρεψαν μεγάλης έκτασης πλημμύρες και καταστροφών σε περιουσίες.

 

Παρόλα αυτά, οι πιο πάνω ενέργειες αποτελούν μόνο προσωρινές λύσεις και καθίσταται περισσότερο από αναγκαία η ολοκλήρωση της ετοιμασίας της μελέτης των αντιπλημμυρικών έργων που καλύπτει τις ροές των όμβριων υδάτων από τους ποταμούς του Καλού Χωριού και της Αραδίππου.

 

Η μελέτη ανατέθηκε σε ιδιώτη μελετητή προ 4ετίας  και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

 

Άκρως αναγκαίο κρίνεται, το συντομότερο δυνατό η μελέτη αυτή, όχι μόνο να ολοκληρωθεί αλλά το κράτος να προϋπολογίσει το απαιτούμενο ποσό για τα συγκεκριμένα έργα προς υλοποίηση που θα προνοεί η μελέτη, για οριστική λύση του προβλήματος.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, παρακολουθεί το θέμα και προβαίνει σε ανάλογες ενέργειες προκειμένου η εν λόγω μελέτη ολοκληρωθεί αλλά και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα κονδύλια για υλοποίηση των προτεινόμενων έργων που προνοούνται μετά και την αποπεράτωση της.