11/01/2019 - Παγκύπρια Βραβεία "Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου"

Παγκύπρια Βραβεία

«Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου»

 

Ο Δήμος Λάρνακας μετά από αίτηση του στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για τα Παγκύπρια Βραβεία «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου», έχει βραβευθεί με την Πράσινη Σημαία, ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2018.

Ο Δήμος Λάρνακας συμμετείχε με το πρόγραμμα «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι!». Πρόκειται για πρωτοβουλία της Επιτροπής Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας», την οποία υιοθέτησε ο Δήμος Λάρνακας για σταδιακό τερματισμό της χρήσης των πλαστικών καλαμακιών και της χρήσης αντί αυτών, άλλων φιλικών προς το περιβάλλον όπως είναι τα μεταλλικά καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων, τα βιοδιασπώμενα, τα χάρτινα και άλλα.

Το έργο έχει διάρκεια από 1/09/2018 έως και 31/12/2020. Στο έργο αυτό συμμετέχει ο Δήμος Λάρνακας, αλλά και Επιχειρήσεις και Οργανισμοί.

Η απονομή των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου 2018, σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο και η επίδοση των Βραβείων θα γίνει από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Νίκο Αναστασιάδη . 

Ο Δήμος Λάρνακας βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Πράσινη Σημαία, καθώς το 2017 ανακηρύχτηκε Πράσινη Πόλη, για το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές».