07/06/2019 - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

 

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (AAEK) διοργάνωσε προληπτική εκστρατεία κατά του καπνίσματος.

 

Κατά την εκστρατεία, αρμόδιοι Λειτουργοί της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, διενέργησαν στις 31 Μαΐου 2019, στοχευμένους ελέγχους σε υποστατικά τροφίμων τα οποία βρίσκονται εντός δημοτικών ορίων, για να διαπιστώσουν κατά πόσον εφαρμόζεται η σχετική Νομοθεσία και να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό του καπνίσματος.

 

Στους κατόχους των υποστατικών οι οποίοι παρέβαιναν τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, επιδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα από τους Υγειονομικούς Λειτουργούς, ενώ η Αστυνομία προέβηκε σε καταγγελίες των θαμώνων των υποστατικών, οι οποίοι παρανομούσαν. 

 

Σημειώνεται ότι αρμόδιοι λειτουργοί της Υγειονομικής Υπηρεσίας, προβαίνουν σε ελέγχους κατά τις διάφορες επιθεωρήσεις τους στα υποστατικά τροφίμων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και επιδίδουν εξώδικα πρόστιμα ή προωθούν δικαστικά μέτρα στους παρανομούντες.