17/03/2015 - Παρουσίαση θεματικών εισηγήσεων για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2018 στους μαθητές Λυκείων & Τεχνικών Σχολών Λάρνακας, από Ομάδες Εργασίας μαθητών, στα πλαίσια της διεκδίκησης από τη Λάρνακα του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2018

Στα πλαίσια των δράσεων της υποψηφιότητας της Λάρνακας για διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2018, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015,  στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση θεματικών εισηγήσεων από ομάδες μαθητών που εκπροσωπούσαν τα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές της Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές του κάθε σχολείου παρουσίασαν τη θεματική ενότητα που είχαν αναλάβει και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Οι θεματικές εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν είναι οι ακόλουθες:

  • Τεχνική Σχολή Λάρνακας: «Επιχειρηματικότητα ως λύση στη νεανική ανεργία»,
  • Λύκειο Βεργίνας: «Νεανική δημιουργικότητα και πρόσβαση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Ανάπτυξη ιδεών γύρω από τον αθλητισμό (ομαδικά και ατομικά αθλήματα), τη μουσική, τη ζωγραφική, το graffiti, το skateboard στην πόλη μας»,
  • Λύκειο Μακαρίου Γ': «Νεανική προσβασιμότητα στη δημόσια πληροφόρηση»,
  • Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας: «Περιβάλλον, εναλλακτικές πηγές ενέργειας και κλιματικές αλλαγές».

Ο Δήμος Λάρνακας συγχαίρει όλους τους μαθητές για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και για τις εισηγήσεις τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

Οι ενέργειες και δράσεις θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, στις αρχές Απριλίου 2015.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 13 Μαρτίου 2015