12/06/2020 - Έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στην Ακτή Μακένζυ

ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΑΚΕΝΖΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, στην παραλία Μακένζυ, μια συμβολική έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, στην παρουσία εκπροσώπων του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Εθνικού Χειριστή CYMEPA – «Οι Φίλοι της Θάλασσας», η οποία σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη του Προγράμματος για το 2020.

Σημειώνεται ότι, λόγω της πανδημίας του Covid – 19 δεν τελέστηκε φέτος παγκύπρια εκδήλωση για την απονομή των Γαλάζιων Σημαίων.

Ο Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε, για ακόμα μια φορά, τρείς Γαλάζιες Σημαίες, για τις παραλίες Φοινικούδων, Καστέλλας (Ψαρολίμανο) και Μακένζυ.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του, ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει από την αρχή της εφαρμογής του στην Κύπρο, το 1997, εφαρμόζοντας τα κριτήρια που αφορούν την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση καθώς και την ασφάλεια και ορθή διαχείριση των παραλιών. Ελπίδα όλων είναι, τα επόμενα χρόνια με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών και του υγραερίου από τη Λάρνακα, η πόλη να αυξήσει τον αριθμό των παραλιών της με Γαλάζια Σημαία.

 

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Λάρνακας, βεβαιώνει το κοινό ότι λόγω της  πανδημίας του Covid – 19 και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, εφαρμόζονται όλα τα μέτρα απολύμανσης κρεβατιών και ομπρελών παραλίας και επίσης τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ του εξοπλισμού, όπως αναφέρονται στις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. 

Παρακαλείται το κοινό όπως τηρεί την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας διατηρώντας τον διάδρομο μεταξύ των ομπρελών πάντοτε κενό.