07/04/2020 - Πολιτιστικό Παράθυρο

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ»

Ο Δήμος Λάρνακας, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία  σε λογοτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων Λάρνακας να αποτυπώσουν με τον δικό τους τρόπο συναισθήματα, σκέψεις,  ιδέες και στοχασμούς  για όσα πρωτόγνωρα βιώνουμε αυτή την περίοδο, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας του Κορωνοϊού, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του διαδικτυακό «Πολιτιστικό Παράθυρο».

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό χώρο συγκέντρωσης και ανάρτησης κειμένων και άλλου συγγραφικού υλικού.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Λάρνακας απευθύνει  ανοικτή πρόσκληση προς τους λογοτέχνες και τους ανθρώπους των γραμμάτων Λάρνακας και τους καλεί να στείλουν στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Δήμου Λάρνακας και στο email: culturalservices@larnaka.com κείμενα, ποιήματά, σύντομα διηγήματα και ιστορίες, στοχασμούς κτλ που γράφτηκαν αυτές τις μέρες.

Στη συνέχεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα προωθούνται μέσω στο Πολιτιστικό Παράθυρο δηλαδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας.

Ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας αποτελεί η προοπτική έκδοσης, σε εύθετο χρόνο, από τον Δήμο Λάρνακας ένας τόμος, όπου θα περιληφθούν αυτά τα κείμενα ως ενδεικτικά δείγματα της Κυπριακής «Λογοτεχνίας της Πανδημίας»,  που, αναμφίβολα, θα καταγραφεί στη σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία ως μία από τις  πιο μελανές σελίδες της.

Λάρνακα, 7 Απριλίου 2020