31/01/2020 - Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα - Ψηφιακές Θέσεις Εργασίας

«Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα-Ψηφιακές Θέσεις Εργασίας»

 

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας πραγματοποίησε την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, ενημερωτικό εργαστήρι αναφορικά με την εξέλιξη της «Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο και τις Ψηφιακές Θέσεις Εργασίας».

 

Όπως ανάφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λάρνακας κ. Χριστόδουλος Ιωάννου, το Europe Direct Δήμου Λάρνακας κλείνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας με σημαντική συνεισφορά προς τους δημότες μέσα από τις δωρεάν ενημερωτικές εκδηλώσεις του, καθώς και μέσα από την ορθή και έγκυρη ενημέρωση που τους παρέχει για σημαντικά θέματα που συσχετίζονται με τις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της ΕΕ.

 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η «ψηφιακή εποχή, αποτελεί έναν από τις έξι βασικές προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βασικό στόχο την χειραφέτηση των ατόμων μέσω μιας νέας γενιάς τεχνολογιών. 47% του πληθυσμού της ΕΕ δεν έχουν ψηφιακές ικανότητες, παρόλο που στο σύντομο μέλλον, το 90% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν ψηφιακές ικανότητες».

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 31 Ιανουαρίου 2020