08/02/2017 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ

Την πέμπτη κατά σειρά συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών με κατοίκους Συνοικισμών, Ενοριών και Περιοχών της Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  7 Φεβρουαρίου 2017.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα παρά την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, κατά την οποία ο Κοινοτάρχης του Συνοικισμού και οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως θέματα που δημιουργούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής λόγω της κλήσης του δρόμου, αλλά και της υψομετρικής διαφοράς. Επίσης, έγινε αναφορά σε θέματα καθαριότητας, συντήρησης του πάρκου, του γενικού ευπρεπισμού της περιοχής, στην ελλιπή σηματοδότηση των δρόμων και στα προβλήματα τροχαίας.

Εκτεταμένη  αναφορά έγινε στην υφισταμένη κατάσταση της πρώην Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων, η οποία βρίσκεται σε πολύ άθλια κατάσταση.  Η συγκεκριμένη Στέγη είναι εγκαταλειμμένη και χρήζει άμεσης κατεδάφισης αλλά και εξυγίανσης του χώρου γιατί αποτελεί εστία τρωκτικών. Επίσης, σε συχνές περιπτώσεις στο συγκεκριμένο χώρο παρατηρήθηκαν φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμού. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι η Στέγη αυτή εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κράτους και δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει. Όμως, προσωπικά ο ίδιος θα καταβάλει άμεσες προσπάθειες, μέσω του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και κατ’ επέκταση τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, για επίσπευση των διαδικασιών κατεδάφισης.

Ακολούθως Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα, ανέφεραν ότι ο σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η άμεση και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου και των δημοτών. Διαμέσου αυτών των τακτικών συναντήσεων δίνεται η ευκαιρία στον δημότη να προσεγγίσει την Τοπική Αρχή, ενημερώνοντάς την και στη συνέχεια η επίλυση των προβλημάτων. 

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μπορούν και θα ληφθούν άμεσα μικρά μέτρα για απάμβλυνση κάποιων προβλημάτων, αλλά και μέτρα βελτίωσης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ακλούθησε περιδιάβαση στην περιοχή με σκοπό την επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στα αρμόδια Τμήματα του Δήμου, για ανάλογο χειρισμό.
 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 8 Φεβρουαρίου 2017