24/09/2020 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου Λάρνακας και του Διευθύνοντα Σύμβουλου του Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας (CMMI) κ. Ζαχαρία Σιόκουρου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού στη Λεμεσό.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την προώθηση της θαλάσσιας και ναυτιλιακής εκπαίδευσης στη Κύπρο καθώς και τρόποι για πλήρη αξιοποίηση του Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας συγκεκριμένα, ζήτησε την στήριξη του Υφυπουργού όσον αφορά την αναγκαιότητα της δημιουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα για την Επιστήμη και Τεχνολογία της Θάλασσας. Επίσης, ζήτησε την συμπόρευση με το Δήμο Λάρνακας ώστε να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η δημιουργία αυτής της Σχολής θα έχει πολύ ευεργετικές προεκτάσεις και ωφελήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας και όλων των σχετικών επαγγελμάτων με τη θάλασσα.