24/04/2019 - Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικοτητας (ΣΒΑΚ)

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Sustainable Urban Mobility Plan (SUMP)

 

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, στα πλαίσια της Μελέτης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την ευρύτερη αστική περιοχή της Λάρνακας (Larnaca’s Greater Urban Area Sustainable Urban Mobility Plan, SUMP) πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 4.00 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, δεύτερη δημόσια διαβούλευση.

Η Μελέτη αυτή, καλύπτει τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβάδια και Δρομολαξιάς – Μενεού, καθώς και τις κοινότητες Βορόκλινης, Πύλας, Καλού Χωριού, Κιτίου και Περβολιών.

Η μελέτη στοχεύει στην προώθηση της χρήσης εναλλακτικών λύσεων προς το αυτοκίνητο μέσων μεταφοράς, αλλά και στην ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας στους σχεδιασμούς υποδομών και στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης. Παράλληλα επιδιώκει στην καλύτερη διαχείριση του υφιστάμενου οδικού δικτύου και κυρίως στη βελτίωση της κατανομής του οδικού χώρου στα διάφορα μέσα μεταφοράς και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Tην εκπόνηση της μελέτης έχει αναλάβει ο Ιταλικός Οίκος ΜΙC (Mobility in Chain) σε συνεργασία με τοπικούς κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς. Πληροφοριακά αναφέρεται ότι οι εργασίες ξεκίνησαν από τον Ιούνιο του 2018 και θα διαρκέσουν 18 μήνες.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της μελέτης δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες μέσω των Δημόσιων Διαβουλεύσεων, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνθέσουν μαζί  με τους τεχνοκράτες και τις Αρμόδιες Αρχές, τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και ταυτόχρονα το περιβάλλον της πόλης στο οποίο μεγαλώνουν την οικογένεια τους, στο οποίο εργάζονται και κοινωνικοποιούνται. Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών υπάρχει συνεχής τροφοδότηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τις εξελίξεις που αφορούν στην ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 24 Απρίλιου 2019