27/09/2019 - Σχολικός Εκφοβισμός: Τι μπορώ να κάνω ως γονιός

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΩΣ ΓΟΝΙΟΣ»

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων, διάλεξη με θέμα «σχολικός εκφοβισμός: τι μπορώ να κάνω ως γονιός;».

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Ανδρέας Δημήτριου Εγγεγραμμένος Εκπαιδευτικός / Σχολικός Ψυχολόγος ο οποίος μεταξύ άλλων ανάλυσε τα χαρακτηριστικά του φαινομένου αυτού και στις επιπτώσεις που επιφέρει σε ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα, παρουσίασε τις παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου, για το πως μπορούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι συνομήλικοι να διακρίνουν περιστατικά εκφοβισμού, για πρακτικές με τις οποίες μπορεί ένα παιδί να προστατευτεί, αλλά και για τους λόγους που ωθούν ένα παιδί να ασκήσει βία. 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Άντρη Ανδρέου μεταξύ άλλων, ανέφερε «…Ο σχολικός εκφοβισμός, ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια απασχολεί ιδιαίτερα τη διεθνή ερευνητική κοινότητα. Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει καθημερινά τρομακτικές διαστάσεις και συχνά γινόμαστε θεατές δυσάρεστων γεγονότων. Ο Δήμος Λάρνακας μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντικού και Προσφυγικών Θεμάτων, θέτει ως πρωταρχικό στόχο την επίτευξη της κοινωνικής ευημερίας όλων των στρωμάτων της  κοινωνίας μας…».

Η είσοδος ήταν ελεύθερη.