30/01/2017 - Σημείωμα Συνάντησης Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με κατοίκους του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β'

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΒΥΡΑ

ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Β’

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, στην αίθουσα

κατηχητικού της εκκλησίας ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, παρουσία και των Δημοτικών Συμβούλων κ. κ. Νίκου Γεωργίου, Γιώργου Θεμιστοκλέους, Χριστόδουλου Ιωάννου, Ανδρέα Τταουξιή, Μόνικας Μελέκκη, Άντρης Ανδρέου, και του
Αν. Δημοτικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Λουκά, με κατοίκους του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β.’

Η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια μιας σειράς συναντήσεων σε Συνοικισμούς, Ενορίες και Περιοχές της Λάρνακας, που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με απώτερο σκοπό την άμεση επαφή του Δημάρχου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τους δημότες, την ενημέρωση και την επίλυση προβλημάτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Κατηχητικού της Εκκλησίας Αγίας Θέκλης κατά την οποία οι κάτοικοι του Συνοικισμού εξέφρασαν διάφορα παράπονα, εισηγήσεις και απόψεις.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως την άσχημη κατάσταση των δρόμων που πλημμυρίζουν όταν βρέχει.

Αναφορά έγινε για την κατάσταση των πάρκων των οποίων τα παιχνίδια χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης και τον καθαρισμό τους από  χόρτα κ.α.

Επίσης παρατηρείται το συχνό φαινόμενο ότι κάποιοι δημότες ρίχνουν τα κλαδέματα και άλλες ακαθαρσίες μέσα στα πάρκα και σε διάφορα  σημεία με αποτέλεσμα  ο Δήμος να καθυστερεί στην απομάκρυνση τους.

Ο Κοινοτάρχης της περιοχής, ο Ιερέας και οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τα παράπονα τους αναφέροντας ότι η Λάρνακα και γενικά οι Συνοικισμοί έχουν παραμεληθεί από πλευράς Κυβέρνησης γι’ αυτό πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση.

Ο Δήμαρχος καθώς και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφεραν ότι στις άμεσες προτεραιότητες τους είναι η εφαρμογή μιας ενιαίας πολιτικής για όλους τους δημότες, χωρίς εξαιρέσεις και ζήτησαν τη συνεργασία των δημοτών στην πάταξη της παρανομίας και εφαρμογή της τάξης στη Λάρνακα. Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο 1εκ. ευρώ για την επιδιόρθωση των δρόμων και τα χρήματα επαρκούν μόνο για επιδιόρθωση ορισμένων κύριων οδών και τόνισε ότι κάποιες προσωρινές επιδιορθώσεις σε λακκούβες, θα μπορούν να αρχίσουν άμεσα και ότι από το 2018 θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια για την επιδιόρθωση των δρόμων. Όσον αφορά την περιοχή Καθαρής έχει προστεθεί στο πρόγραμμα του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας για τα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμματίζονται εντός του 2017.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην αποξήλωση των δεξαμενών η οποία έχει αποφασιστεί να μπει σε εφαρμογή εντός των ημερών.

Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε στους παρευρισκόμενους,  ότι θα προσπαθήσει ότι είναι εφικτό από πλευράς Δήμου να υλοποιηθεί το συντομότερο, ενώ όσον αφορά τις Κυβερνητικές Υπηρεσίες όπως το Τμήμα Πολεοδομίας & Οικήσεως θα καταβληθεί προσπάθεια για άμεση επικοινωνία και συνάντηση μαζί τους για προγραμματισμό έργων και επίλυση μακροχρόνιων προβλημάτων.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ακολούθησε περιδιάβαση στην περιοχή με σκοπό την επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 27 Ιανουαρίου 2017