12/04/2019 - Συμμετοχή του φωνητικού συνόλου Δήμου Λάρνακας στο 2ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ "Παράλληλες Φωνές"

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΝΕΣ»

 

Το Φωνητικό Σύνολο και Αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας, με Επικεφαλής το Δήμαρχό κ. Ανδρέα Βύρα, παρευρέθηκαν στις  31 Μαρτίου 2019, στη Βέροια, μετά από επίσημη πρόσκληση της Προέδρου του Οργανικού Φωνητικού Συνόλου «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» Βέροιας και του Μαέστρου του, με την ευκαιρία του 2ου Πανελλήνιου  Χορωδιακού Φεστιβάλ με τίτλο «ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΝΕΣ».

 

Κατά την παραμονή στη Βέροια, ο  Δήμαρχος Λάρνακας, συνοδευόμενος, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού, τον Πολιτιστικό Λειτουργό, τον Πρόεδρο και τον Μαέστρο του Φωνητικού Συνόλου του Δήμου Λάρνακας και άλλα Μέλη της αποστολής, συνάντησε τον Δήμαρχο Βέροιας κ.Κωνσταντίνο  Βοργιαζίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν  θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

 

Το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο  Χορωδιακό Φεστιβάλ με τίτλο «ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΝΕΣ», στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Δημοτική Χορωδίας Κέρκυρας «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ», Φίλοι Χορωδίας Κομοτηνής «ΕΥΜΟΛΜΠΟΣ», Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ», Μικτή Χορωδία Στρατωνίου «ΝΕΙΚΟΠΤΕΛΕΜΑ» μαζί με την Μικτή Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Δήμου Βόλβης  και το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο  «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ», το οποίο ήταν και ο Διοργανωτής.

Ως γνωστό, το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας, μαζί με τα άλλα Μουσικά Σχήματα του Δήμου μας, αποτελούν σημαντικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές μονάδες για την πόλη μας.

Η ύπαρξή και η 30χρονη προσφορά του Φωνητικού Συνόλου υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου κ. Ανδρέα Γερολεμου, εξασφαλίζει για τους συμμετέχοντες, μοναδικές ευκαιρίες καλλιέργειας και διεύρυνσης του μουσικού τους ορίζοντα. Η μέχρι τώρα πορεία του, έθεσε τις βάσεις μιας καλλιτεχνικής μονάδας μέσα από την οποία διατυπώνονται η εμπιστοσύνη, ο ενθουσιασμός και η πίστη στην πνευματική ανάπτυξη της μουσικής παιδείας.