25/01/2016 - Συνάντηση Δημάρχου με ΑΜΕΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 25 Ιανουάριου 2016, συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη και του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων, κ. Αντώνη Παυλά με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, κ. Δημήτρη Λαμπριανίδη και το Μέλος του Δ.Σ κ. Πέτρο Πέτρου. Εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας παρευρέθηκαν επίσης ο Δημοτικός Μηχανικός, κ. Ανδρέας Καρακατσάνης και ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραλιών, κ.Γιώργος Φραγκέσκου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν σε βάθος τα διάφορα θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας στην πόλη της Λάρνακας, όπως και των εκπαιδευτικών κέντρων και διαπιστώθηκε η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων για αναβάθμιση του επιπέδου προσβασιμότητας στην πόλη και αυστηρότερης εφαρμογής της Νομοθεσίας. Στόχος, η καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες στην πόλη της Λάρνακας, Κύπριους, και ξένους τουρίστες.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Λάρνακας και οι Εκπρόσωποι της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, αντάλλαξαν διάφορες απόψεις και αποφασίστηκε όπως ο Δήμος προχωρήσει με την καταγραφή όλων των υποστατικών στην περιοχή των Φοινικούδων και ακολούθως την τροχιοδρόμηση των εφικτών διαδικασιών για επίλυση των προβλημάτων.

Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συζήτηση, δόθηκε στην ανάγκη όπως μελετηθούν τα σημεία για σηματοδότηση περισσότερων χώρων στάθμευσης για ΑΜΕΑ, πλησίον του Παραλιακού Μετώπου των Φοινικούδων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει εντοπισθεί η ανάγκη αυτή και ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατασκευή διαδρόμων και αγορά ειδικών τροχοκαθισμάτων, που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία επί των παραλιών.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την υλοποίηση του σημαντικού έργου υποδομής για αναβάθμιση των δρόμων και πεζοδρομίων μέσα στην πόλη. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Οργάνωση ότι στα πλαίσια τις αστικής βιώσιμης ανάπτυξης των Διαρθρωτικών Ταμείων, ο Δήμος Λάρνακας έχει εγκριθεί για ποσό 3,6εκ. ευρώ για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, τη διατήρηση φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς, την ανάπτυξη και βελτίωση συστημάτων μεταφοράς φιλικών προς το περιβάλλον και την καταπολέμηση της φτώχειας και κοινωνικής αναζωογόνησης εντός των αστικών περιοχών. Για το πρώτο θέμα της βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος να προχωρήσει με την ανάλογη μελέτη και ζητήθηκε όπως συνδράμουν με τις δικές τους εισηγήσεις στα πλαίσια της ετοιμασίας της μελέτης.