10/04/2020 - Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας μέσω τηλεδιάσκεψης

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, η πρώτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας μέσω τηλεδιάσκεψης (και όχι με φυσική παρουσία των Μελών του).

Μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε όπως στις δύσκολες ώρες που βιώνει η κοινωνία μας να σταθεί δίπλα από τους δημότες αλλά και δίπλα από το κεντρικό Κράτος στον αγώνα όλων για περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προβληματίστηκε ως προς την υλοποίηση του Προϋπολογισμού του και δεσμεύτηκε όπως, ανάλογα με την παράταση των μέτρων,  θα πρέπει να επαναξιολογήσει την κατάσταση και να γίνουν οι ανάλογες αποκοπές δαπανών. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τα άμεσα μέτρα που λήφθηκαν από το Δήμο από την μέρα ανακοίνωσης των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, αφού η καθαριότητα και οι υγειονομικές συνθήκες στην πόλη αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα του.

Παράλληλα με την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, συνεχίζονται να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και ασφαλείας για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό, εντός και εκτός των Γραφείων και επίσης συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους, δημοτικά οχήματα και άλλα. Για αυτό το λόγο, οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Υγειονομείου εργάζονται κανονικά ούτως ώστε οι δημότες να παραμένουν ασφαλείς.

Επίσης, συνεχίζονται οι προσπάθειες για διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας και του Προγράμματος εξυπηρετώ ευάλωτες ομάδες και άτομα 3ης  ηλικίας.

Όσο αφορά τα οικονομικά, ο Δήμος Λάρνακας, μέσω της Ένωσης Δήμων, θα ετοιμάσει σύντομα ένα οικονομικό πακέτο στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και των δημοτών Λάρνακας σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας. Σκοπός είναι, όταν πλέον η κοινωνία επανεκκίνησει, αυτή βρίσκεται στα ίδια επίπεδα πριν την κρίση αλλά και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 10 Απριλίου 2020