26/07/2017 - Συντήρηση Δρόμων

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΩΝ

Άρχισαν την, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, οι εργασίες συντήρησης των δρόμων της Λάρνακας. Σημείο έναρξης των εργασιών είναι η οδός Μακένζι, παρά τα κέντρα αναψυχής και θα συνεχιστούν οι εργασίες σε άλλες οδούς της πόλης.

Ο Δήμος Λάρνακας, αξιολογώντας την υφιστάμενη κατάσταση των δρόμων αλλά και την κακή κατάσταση του οδοστρώματος τους, επέλεξε σε πρώτη τη συντήρηση συλλεκτήριων δρόμων κυρίως στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (Σ.Α.Λ.) και έχει λήξει και η 18μηνη περιόδους συντήρησης τους από τους Εργολάβους του Σ.Α.Λ.

Το κόστος της πρώτης φάσης της συντήρησης των δρόμων της Λάρνακας, θα ανέλθει στο ποσό του €1,200,000 εκ των οποίων το €1,000,000 θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας και οι €200,000 από χορηγίες.

Ο Δήμος Λάρνακας, μετά από έγκριση από την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και τη Γενική Λογίστρια του Κράτους, θα ζητήσει προσφορές για τη συντήρηση και άλλων δρόμων της Λάρνακας, στους έχουν ολοκληρωθεί οι ολοκληρωθεί οι εργασίες του Σ.Α.Λ. και έχει λήξει και η 18μηνη περιόδους συντήρησης τους από τους Εργολάβους του Σ.Α.Λ., με σταδιακή αποπληρωμή του κόστους της από τον Προϋπολογισμό του Δήμου της επόμενης τετραετίας (2018 έως 2021). Επίσης, θα γίνει διαβούλευση με το Σ.Α.Λ. για επιδιόρθωση τυχόν ελαττωματικών/ ζημιών στους  δρόμους στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του, αλλά δεν έχει λήξει η περίοδος συντήρησης τους.

Σε πρώτη φάση θα συντηρηθούν οι ακόλουθοι δρόμοι εντός του έτους 2017:

Αγίου Γεωργίου Μακρή, Αννίβα Φράνσις, Αριστοφάνους, Αρχιμήδους, Δαρβίνου, Ηπείρου, Θαλή Μιλήσιου, Καλύμνου, Λεωφ. Αιγύπτου, Λεωφ. 1ης Απριλίου, Λεωφ. Ελευθερίας, Λεωφ. Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Νεύτωνος, Νίκου Γ. Δημητρίου, Χίου, Κιλκίς, Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και Ζακύνθου και οι δρόμοι

υων  πρώην Τ/Κ Συνοικιών της Λάρνακας: Μποζ Νταγ, Ουμ Χαράμ, Σαίξπηρ, Γεωργίου & Μαρίας Τυρίμου, Μακένζι, Πόντου, Γιάννη Λεύκη, Ζιγία Γκιοκάλπ και Λυκαβηττού.

Ανάλογα με το τελικό κόστος συντήρησης των πιο πάνω δρόμων, ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει και στη συντήρηση και άλλων δρόμων εντός του έτους 2016 μέχρι ν α καλυφθεί το ποσό του €1,200,000 που αναφέρεται πιο πάνω.