22/03/2019 - Τεχνών Γεύσεις

«Τεχνών Γεύσεις»

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία  με την «Αποθήκη 79» παρουσιάζουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, την έκθεση «Τεχνών Γεύσεις» υπό την επιμέλεια του κ.Θεοχάρη Καραγιάννη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Λάρνακας, κ.Ανδρέα Βύρα, την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, στις 8.00μ.μ. και η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι τις 29 Ιουνίου 2019.

 

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία λαμβάνουν μέρος 34 Κύπριοι δημιουργοί, καλλιτέχνες καθώς και ειδικοί της μαγειρικής και του food styling.

 

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει κάτι μέχρι τώρα ανεξερεύνητο για τις τέχνες στην Κύπρο, αφού καταφέρνει να συγκεντρώσει  διάφορα πεδία της τέχνης μαζί για ένα θέμα καθημερινότητας, το φαγητό, ρίχνοντας περισσότερο από μια ματιά στην ανάγκη για επιβίωση και ευχαρίστηση  που προσφέρει το φαγητό στον άνθρωπο.

 

Η έκθεση γίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, διδακτική, έως και διασκεδαστική αφού πρόκειται για μια εικαστική μελέτη πάνω στη γαστρονομία και την αντιμετώπιση του θέματος από καλλιτεχνικής άποψης. Ο δημιουργός καλείται να δώσει τη δική του προσέγγιση μέσα από τη ζωγραφική, τις κατασκευές, τη φωτογραφία, το βίντεο, το γκράφιτι, την κεραμική και άλλες μορφές τέχνης. Σκοπός της έκθεσης είναι μια σφαιρική παρουσίαση του θέματος μέσα από τα μάτια των ανθρώπων της τέχνης και του λόγου, παρουσιάζοντας νέα έργα με πειραματικό και διαδραστικό χαρακτήρα.

 

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που καλύπτουν και άλλους πολιτιστικούς τομείς ως ακολούθως:

 

  • Εργαστήριο από τη Σχολή “Three dot art lab” για τη δημιουργία ζωγραφικής εγκατάστασης, η οποία θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια της έκθεσης.
  • Θεατρικό αναλόγιο με την ηθοποιό Πόπη Αβραάμ, με αποσπάσματα από το έργο «Μπουκιά και συγχώριο» του συγγραφέα Κώστα Μαννούρη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 7.00μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας.
  • Ξεναγήσεις στην έκθεση στις 4 και 18 Μαΐου, 8 και 15 Ιουνίου 2019, ώρα 10.30π.μ.

 

 

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 21 Μαρτίου 2019