09/06/2015 - Θεατρική παράσταση Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας

Τη θεατρική παράσταση «Ρα ους ουστ από δώ», βασισμένη στα έργα των Ρήγα – Απόστολου «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» και των Ρέπα-  Παπαθανασίου «Ράους», σε διασκευή της θεατρολόγου κ. Νικολέτας Αβραάμ, ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Η θεατρική αυτή παράσταση, εντάσσεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας  κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Οι συντελεστές της παράστασης ήταν οι μαθητές, ερασιτέχνες ηθοποιοί του Ανοικτού Σχολείου, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου του Σχολείου, θυσίασαν πολλές ώρες από τον ελεύθερο τους χρόνο για να πετύχουν ένα άριστο αποτέλεσμα.

Στο χαιρετισμό που απήυθυνε η Διευθύντρια του Ανοικτού Σχολείου κ.Γιάννα Νικολάου, ευχαρίστησε τόσο τους μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση, όσο και τη θεατρολόγο και σκηνοθέτη της παράστασης κ. Νικολέτα Αβραάμ για το σπουδαίο έργο που επιτελεί αλλά και για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε να συντονίσει και να παρουσιάσει μια παράσταση, με τόσο μεγάλο αριθμό ερασιτεχνών ηθοποιών.

Παράλληλα, ευχαρίστησε  και τις Θεατρικές Ομάδες «Άρτον και Θέατρον» και «Αγίου Θεοδώρου» για την παραχώρηση μέρους των σκηνικών, τη θεατρολόγο του Σχολείου κ. Λαμπριάνα Καυκαλιά για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή της, και τον κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου για την επιμέλεια των φώτων και του ήχου, καθώς επίσης τον κ. Μαρίνο Αβραάμ και τον κ.Μιχάλη Κονναρή για την κατασκευή των σκηνικών και το African Safari για την παραχώρηση των επίπλων.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας, διάνυσε φέτος την 5η χρονιά λειτουργίας απαριθμώντας 1,200 μέλη και συνεχίζει να προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες ποιότητας, τόσο για  παιδιά και εφήβους, όσο και για ενήλικες. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό θεσμό, ο οποίος υπηρετεί τη διά βίου μάθηση και την ενεργή συμμετοχή των δημοτών στα κοινά, με απώτερο στόχο τη δημιουργική απασχόληση κατά τις ελεύθερες ώρες, την επιμόρφωση παιδιών και ενηλίκων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της κοινωνίας των πολιτών.