15/03/2019 - Το Larnaca Cafe Sientifique και το OXygono διοργανώνουν το δεύτερο μέρος της σειράς εκδηλώσεων - συζητήσεων με τίτλο "Larnaca 2040"

Το Larnaca Café Sientifique και το OXygono διοργανώνουν το δεύτερο μέρος της σειράς εκδηλώσεων-συζητήσεων με τίτλο «Larnaca 2040».Η εν λόγω σειρά αφορά στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός μακροπρόθεσμου οράματος για την πόλη της Λάρνακας που θα υποστηρίζεται από το σύνολο των πολιτών και θα διεξαχθεί στη βάση των κανόνων διεξαγωγής συζητήσεων του OXygono.

Το δεύτερο μέρος της σειράς εκδηλώσεων-συζητήσεων «Larnaca 2040» έχει τίτλο: Larnaca 2040, Volume II: Βιώσιμος αστικός σχεδιασμός.

Σε αυτό το Δεύτερο μέρος της σειράς φιλοξενούμενοι θα είναι η Δρ Λώρα Νικολάου, (Αρχιτέκτονας, Πολεοδόμος, Ακαδημαϊκός), ο Δρ Βύρωνας Ιωάννου, (Ακαδημαϊκός) και ο κ. Παύλος Φιλίππου (Αρχιτέκτονας, πρώην πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου).  Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Δρ Ιωσήφ Χατζηκυριάκος (Διευθυντής Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη - Αρχεία Λάρνακας).

Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν θα περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν το Παραλιακό μέτωπο και το Αστικό κέντρο της Λάρνακας καθώς και την τάση των ψηλών κτηρίων στις πόλεις. Θα συζητηθεί επίσης το θέμα του βιώσιμου αστικού σχεδιασμού, το περιβάλλον και η σχέση της Αλυκής με την Λάρνακα. Τέλος, θα συζητηθεί το θέμα της συμμέτοχης των πολιτών στον αστικό σχεδιασμό και οι προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η πόλη της Λάρνακας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Θέατρο Σκάλα στην Λάρνακα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας.

Email: contact@larnaca2040.org | Web: www.larnaca2040.org