17/12/2019 - Τρίτη θέση για τη Λάρνακα στο "The International Award for Livable Communities 2019"

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΤΟ

“THE INTERNATIONAL AWARDS FOR LIVABLE COMMUNITIES 2019”

Διεξήχθηκαν το τετραήμερο 10-13 Δεκεμβρίου 2019 στη Ρώμη στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata οι τελικοί του Διεθνούς Διαγωνισμού “The International Awards for Livable Communities 2019”  (The LivCom Awards).

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος με γραπτή υποβολή πρότασης περισσότερες από 120 πόλεις από όλο τον κόσμο από τις οποίες προκρίθηκαν στον τελικό της Ρώμης 22, μεταξύ των οποίων η Λάρνακα. Στον τελικό προκρίθηκαν από τις 5 ηπείρους οι πόλεις όπως το Πεκίνο, η Λισσαβόνα, η Βιέννη, το Bergen, τα Τίρανα και άλλες. Την υποβολή της γραπτής πρότασης της Λάρνακας επιμελήθηκε η κ. Χριστιάνα Κουζάρη Αθανασάτου, Λειτουργός του Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας.

Κάθε πόλη είχε στη διάθεση της 50 λεπτά για την παρουσίαση της πρότασης της ενώπιον Τριμελούς Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής η οποία στο τέλος υπέβαλε ερωτήσεις. Την πόλη της Λάρνακας παρουσίασαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάσων Κ. Ιασωνίδης και ο Δημοτικός Μηχανικός κ. Ανδρέας Καρακατσάνης.

Τα κριτήρια του Διαγωνισμού ήταν έξι και αφορούσαν:
1. στη βελτίωση ανοικτών και δημόσιων χώρων
2. τις τέχνες, τον πολιτισμός και την παράδοση
3. την περιβαλλοντική προστασία και πράσινη οικονομία
4. την συμμετρικότητα και ενδυνάμωση της κοινωνίας
5. τον τρόπο ζωής και την υγεία
6. το βιώσιμο σχεδιασμό και πολιτικές διαχείρισης

Η Λάρνακα μοιράστηκε το Τρίτο Βραβείο στην κατηγορία πόλεων με πληθυσμό 20 – 75 χιλιάδες μαζί με άλλες δύο πόλεις ενώ δεν έχει δοθεί Δεύτερο Βραβείο. Την πρώτη θέση κατέλαβε η πόλη Agueda της Πορτογαλίας.

Η βράβευση της Λάρνακας με το πιο πάνω βραβείο αποτελεί μέγιστη τιμή για την πόλη μας αλλά και όλη την Κύπρο αφού αφορά μια διάκριση παγκόσμιας εμβέλειας που αντικατοπτρίζει τις συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου για βελτίωση της πόλης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών.

Σας επισυνάπτεται η πρόταση που υποβλήθηκε για δική σας ενημέρωση.