23/06/2015 - Ανακοίνωση για τα δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα

Τα δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, σε τμήμα έκτος Δημοτικών Ορίων Λάρνακας, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς με τραγικό τρόπο, την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης στο συγκεκριμένο δρόμο.

Πρόκειται για μια σημαντικότατη οδική αρτηρία για την πόλη, αφού τη συνδέει με την τουριστική περιοχή Ορόκλινης – Πύλας και με την Επαρχία Αμμοχώστου. Γι’ αυτό ο Δήμος Λάρνακας έχει κατ’ επανάληψη και επιτακτικά ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους την ολοκλήρωσή του.

Η παρούσα κατάσταση του δρόμου, έχει ταλαιπωρήσει για πάρα πολλά χρόνια ντόπιους και ξένους και έχει καταστεί τροχοπέδη στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας. Επιπλέον, καθότι ο δρόμος είναι ουσιαστικά ημιτελής, παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολύ συχνά σοβαρά δυστυχήματα. Τους δε καλοκαιρινούς μήνες, ο δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση η οποία οδηγεί σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω ακριβώς της ανεπαρκούς διατομής του οδοστρώματος.

Η αποπεράτωση των δύο πρώτων φάσεων του έργου έχει αυξήσει αισθητά το επίπεδο ασφάλειας στα συγκεκριμένα τμήματα και την κυκλοφοριακή ικανότητα του δικτύου, αλλά ταυτόχρονα έχει αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στο μέρος του δρόμου που δεν έχει ολοκληρωθεί (Γ΄ και Δ΄ Φάσεις).

Ο Δήμος Λάρνακας και οι επηρεαζόμενες Κοινότητες Ορόκλινης και Πύλας να συνεχίζουν να ενώνουν τη φωνή τους, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου, με στόχο την ασφαλή διακίνηση οχημάτων και πεζών και την αντιμετώπιση των αυξημένων κυκλοφοριακών αναγκών.