24/05/2019 - Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Λάρνακας

ΖΗΝΩΝΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 20η σειρά  Κύκλου Διαλέξεων του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρνακας. Μία δημιουργική πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, του Πανεπιστήμιου Κύπρου και της Προοδευτικής Κίνησης με τη στήριξη και του Ραδιοφωνικού  Ιδρύματος Κύπρου.

 

Κατά τον φετινό Κύκλο Διαλέξεων πραγματοποιήθηκαν 16 Διαλέξεις τις όποιες παρακολούθησαν πολλοί Δημότες. Στο σύνολο απονεμηθήκαν 80 Διπλώματα Παρακολούθησης.

 

Η τελευταία Διάλεξη, πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2019, στην παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσου Χριστοφίδη και του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

 

Κατά την Τελετή Λήξης, ο Δήμαρχος Λάρνακας, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι: «…το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, πρόκειται για ένα θεσμό, ο οποίος προάγει μια κουλτούρα ανοικτού διαλόγου για σημαντικά θέματα που αφορούν τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. Μέσα από τον επικαιρικό χαρακτήρα της θεματολογίας των διαλέξεων και τις αξιόλογες παρουσίες Κυπρίων και Ελλαδιτών Ακαδημαϊκών και Ερευνητών, θεωρούμε ότι ο θεσμός του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου, συνεχίζει να εκπληρώνει τους στόχους του, συμβάλλοντας στην έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών…»

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τη σειρά του ανάφερε ότι: «…μέσα από την εμπειρία της εικοσαετίας που το Ελεύθερο Ζηνώνειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται εν ενεργεία, είναι ο άρτιος και εποικοδομητικός διάλογος που ακολουθεί κάθε διάλεξη ξεχωριστά και το κλίμα φιλικής συζήτησης που αναπτύσσεται για προβληματισμό και περίσκεψη. Ταυτόχρονα αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτε λιγότερο, από την αμέριστη αγάπη και το σεβασμό με τα οποία αγκαλιάστηκε και φέτος ο θεσμός…»   

 

Ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του 20ου Κύκλου Διαλέξεων, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, που και φέτος μετάδιδε ζωντανά τις διαλέξεις, από το Πρώτο Πρόγραμμα του καθώς και την εφημερίδα «Πολίτης».

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, σε όλους τους Ακαδημαϊκούς Εισηγητές, που με τη δική τους συμβολή, έδωσαν ισχυρά ερεθίσματα για προβληματισμό και για ένα δημιουργικό και ανοιχτό διάλογο.