Κοινωνική Αλληλεγγύη

Το  Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012 και στεγάζεται στο Δημοτικό Μέλαθρο Ευγηρίας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια με κύριο στόχο την προσφορά έμπρακτης βοήθειας και συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες στη Λάρνακα, καθώς η σοβαρότατη της οικονομική κρίση και οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που έχει διέλθει ο τόπος μας, έχουν οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία. Παράλληλα, πολλές οικογένειες δοκιμάζονται σκληρά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους. 

Βασικός σκοπός της προσπάθειας αυτής, είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών των ανθρώπων με την παροχή προϊόντων - διανομή τροφίμων, είδη πρώτης ανάγκης- και υπηρεσιών (υποστηρικτική βοήθεια), σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθή άτομα και οικογένειες.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας στηρίζεται κυρίως στη βοήθεια των εθελοντών, ο οποίοι την προσφέρουν ακούραστα και καθημερινά, με όλες τους τις δυνάμεις. Η διαλογή, ο διαχωρισμός και η διανομή γίνονται από εθελοντές. Έτσι σ’ αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποιημένοι πολίτες συνεισφέρουν, με στόχο να υπηρετήσουν μια κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης.

Για περαιτέρω στήριξη, αλλά και μέρος μιας προσπάθειας για να φέρει το εορταστικό κλίμα σε όλους τους συνδημότες μας και ειδικότερα των δυστροπούντων οικογενειών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τη συνεισφορά και πάλι των συνδημοτών μας πραγματοποίησε, πέραν της καθιερωμένης,  ειδική διανομή «Πακέτων Αγάπης», την Παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, για τις μέρες του Πάσχα, διανεμήθηκε «Πασχαλινό Πακέτο Αγάπης».

Εμείς ως Δήμος  Λάρνακας στηριζόμαστε στον εθελοντισμό και στην προσφορά όλων μας, όλων σας. Με την αγάπη και την προσφορά όλων ενισχύεται το φιλανθρωπικό έργο μας το οποίο μετουσιώνεται σε  πράξη αλληλεγγύης και στήριξη του συνανθρώπους μας.

Μέλαθρον
Σπίτι του Εθελοντή
Εθελοντισμός
Κοινωνικό Παντοπωλείο