Βιογραφικό Δημάρχου

Βιογραφικό

Ανδρέας Βύρας
Δήμαρχος Λάρνακας

Ο Ανδρέας Βύρας γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 27/02/1978. Είναι παντρεμένος με την Άντρεα Χριστοδούλου.

Φοίτησε στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων µε ειδικότητα στη Χρηµατοοικονοµική. Ακολούθως μετέβηκε στην Αγγλία και στο Πανεπιστήμιο του Southampton. Εκεί απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA.

To 2002 επέστρεψε στην Κύπρο όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία. Αρχικά εργάστηκε για περίοδο δύο ετών στο Υπουργείο Οικονοµικών, στην υπηρεσία ΦΠΑ. Ακολούθως εργάστηκε για δέκα και πλέον χρόνια στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας, αρχικά ως Εσωτερικός Ελεγκτής και ακολούθως ως Γενικός ∆ιευθυντής/ Γραμματέας. Από το 2015 μέχρι και την εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου Λάρνακας εργαζόταν ως Διευθυντικό Στέλεχος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια  των σπουδών του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και συμμετείχε στις αντίστοιχες φοιτητικές ενώσεις Πανεπιστημίου Κύπρου και Αγγλίας. Ήταν για τρία χρόνια µέλος της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ΦΕΠΑΝ. Διετέλεσε ταμίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρνακας και από το 2003 μέχρι το 2009 µέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Από το 2009 μέχρι το 2013, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και παράλληλα Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντιναρκωτικού Συµβουλίου Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια  της  Κυπριακής  Προεδρίας  του  Συμβουλίου της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης προήδρευσε της Συνάντησης Γενικών Διευθυντών για Θέματα Νεολαίας. Επίσης,  αντιπροσώπευσε  την Κύπρο σε δεκάδες συναντήσεις για θέματα νεολαίας τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 εξελέγη στο αξίωμα του Δημάρχου Λάρνακας.