ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

MAKERS FAIR 2023 – To Youth Makerspace παρουσιάζει το Μakers Fair 2023 και γιορτάζει 5 χρόνια δημιουργίας και τεχνολογίας!

Το Youth Makerspace Larnaka συμπληρώνει 5 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του και μας καλεί να γιορτάσουμε, το πρώτο «Makers Fair» που διοργανώνεται στην Κύπρο!

Το «Makers Fair» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 από τις 16:00 μέχρι τις 22:00, στον χώρο του Youth Makerspace στην Λάρνακα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τεχνολογίας και δημιουργίας το οποίο βασίζεται στο κίνημα δημιουργίας (Makers’ Movement) και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό αλλά και σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες makers. Η διοργάνωση θα συμπεριλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), σε θεματικές ρομποτικής και προγραμματισμού, καθώς και κατασκευές με ξύλο. Παράλληλα θα υπάρχουν περίπτερα τεχνολογίας τα οποία θα στελεχώνονται από δημιουργούς, οργανισμούς και φορείς με σκοπό την παρουσίαση του έργου και των κατασκευών τους. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες και χειροτεχνίες, επίδειξη χρήσιμων δεξιοτήτων, εργαστήρι με πηλό και καλλιέργεια του Smart Garden που διαθέτει ο χώρος.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εμπνευσμένες ομιλίες από επαγγελματίες με θέμα την τεχνολογία και το making, όπως για παράδειγμα το 3D printing και την εικονική πραγματικότητα. Το κοινό θα μπορεί επίσης να απολαύσει μεταξύ άλλων, street food, ποτό, γλυκά και μουσική. Το «Makers Fair» φιλοδοξεί να καταστεί ένας νέος θεσμός που θα προσφέρει στην τοπική κοινότητα την ευκαιρία να καλλιεργήσει ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων και των επισκεπτών και να γίνει πόλος έλξης ιδεών.

Ελάτε λοιπόν στις 20 Μαΐου 2023 για να γιορτάσουμε μέσα  από ένα πλούσιο  πρόγραμμα διαδραστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων, 5 χρόνια γεμάτα καινοτομία, έμπνευση, τεχνολογία, εκπαίδευση και STEAM!

Η νέα είσοδος του Youth Makerspace Larnaka ΕΔΩ  https://goo.gl/maps/B1PD51rQjLYH4ouA6

Το κοντινότερο σημείο στάθμευσης ΕΔΩ  https://goo.gl/maps/XVpQxL58wj1u4UrW8

Το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ  https://makerspace.onek.org.cy/makers-fair-2023/

 

Date

16 Μάι 2023
Expired!

Time

08:00 - 18:00
Αρχείο ανακοινώσεων