ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μουσεία, Βιωσιμότητα και Ευημερία

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
Πέμπτη 18
6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
«Μουσεία, Βιωσιμότητα και Ευημερία»
Εκδήλωση με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
Ενημέρωση, ξενάγηση, μουσική
Είσοδος ελεύθερη

 

Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικού Αρχείου Λάρνακας
Διεθνή Μέρα και Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων

Η 18η Μαϊου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), έχει ως η Διεθνή Μέρα και Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων. Στόχος της απόφασης αυτής είναι να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στην σύγχρονη κοινωνία, όπως το διατυπώνει το Συμβούλιο “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Την ημέρα αυτή όλα τα μουσεία σε όλο τον κόσμο συνηθίζουν να διοργανώνουν εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, δωρεάν είσοδο και παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας. Το 2017, έλαβαν μέρος στον θεσμό αυτό 36,000 μουσεία από 157 χώρες.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2023 είναι «Museums, Sustainability and Wellbeing» (“Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής”). Τα μουσεία συμβάλλουν στην ευημερία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων μας. Ως αξιόπιστοι θεσμοί και σημαντικά νήματα στον κοινό κοινωνικό μας ιστό, είναι μοναδικά τοποθετημένα για να δημιουργήσουν ένα κλιμακωτό αποτέλεσμα για την προώθηση της θετικής αλλαγής. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα μουσεία μπορούν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης: από την υποστήριξη της δράσης για το κλίμα και την προώθηση της ενσωμάτωσης, έως την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Στα πλαίσια  του εορτασμού αυτού ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικού Αρχείου Λάρνακας την εκδήλωση «Μια νύκτα στο μουσείο» την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 από τις 6.00μ.μ. μέχρι τις 9.00μ.μ. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα προσφέρετε δωρεάν στους επισκέπτες ένα αντίγραφο γκραβούρας του Ζήνωνα του Κιτιέα. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με συνοδείας μουσικής . 

Το μουσείο βρίσκεται στην Πλατεία Ευρώπης, Λεωφόρος Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24629333, 24641319 και στην ιστοσελίδα  https://www.larnaka.org.cy.

Date

18 Μάι 2023
Expired!

Time

18:00 - 21:00

Labels

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

Location

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αρχείο ανακοινώσεων