11/09/2020 - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ   ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, επιτόπου επίσκεψης από Λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών, Λειτουργούς του Δήμου Λάρνακας και των Μελετητών στο χώρο της Στέγης Αγίου Χαραλάμπους (παλαιό Λεπροκομείο) για εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία του Κτιρίου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για τις Αλυκές Λάρνακας.

 

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την υλοποίηση του Έργου, το οποίο έχει εγκριθεί πριν από κάποια χρονιά. Το εν λόγω Έργο θα  συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια. 

 

Η υλοποίηση του Κέντρου είναι αναγκαία και απαραίτητη και θα δώσει την ευκαιρία μελέτης και έρευνας για την βιοπολιτική  της Αλυκής, τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους μελετητές.

 

Παράλληλα με την πιο πάνω ενέργεια και μετά την τελευταία πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός της προστατευόμενης περιοχής των Αλυκών Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών άρχισε την υλοποίηση Έργου για την προστασία της οικιστικής περιοχής, για τη διευκόλυνση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να έχουν ασφαλή πρόσβαση στον προστατευόμενο χώρο.

 

Συγκεκριμένα από σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαπλάτυνση του μονοπατιού της φύσης, από το ύψος του τέρματος της οδού Χριστόφορου Σάββα μέχρι το ύψος της οδού Χλόης, συνολικού μήκους περίπου 1800m. Στην περιοχή κοντά στην οδό Χριστόφορου Σάββα, θα δημιουργηθεί πλάτωμα για χώρο επαναστροφής των πυροσβεστικών οχημάτων.

 

Η εργασία περιλαμβάνει τον καθαρισμό / κόψιμο καλαμιώνων και ακακιών όπου χρειάζεται και τη διαπλάτυνση του μονοπατιού με επέκταση κατά 3m του πλάτους του υφιστάμενου μονοπατιού προς την πλευρά της Αλυκής.

 

Το Έργο συγχρηματοδοτείτε από το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Δήμο Λάρνακας και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός περίπου 2 μηνών.

 

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη συνεχή και ασφαλή λειτουργία του μονοπατιού της φύσης από τους πεζούς οι οποίοι όμως καλούνται να συμμορφώνονται με τα μέτρα ασφαλείας του Έργου.