30/01/2017 - Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας σε πρόσφατη συνεδρία του μελέτησε το θέμα Λιμάνι – Μαρίνα Λάρνακας και αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη. Σκοπός της συνάντησης θα  είναι η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί αλλά και η συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία επιλογής της ανάπτυξης που θα γίνει στα πλαίσια της διαδικασίας προσφοροδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Βασική επιδίωξη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να διασφαλιστεί ότι το όραμα της πόλης για την τουριστική και τη συμβατή εμπορική αξιοποίηση του Λιμανιού και της Μαρίνας δεν θα τεθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε κίνδυνο, αλλά θα εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από την επιλογή της πλέον κατάλληλης πρότασης που θα υποβληθεί. Παράλληλα, πάγιο αίτημα είναι  η άρση της απόφασης του Υπουργείου Μεταφορών, της  επιβολής πλαφόν στις εμπορικές δραστηριότητες στο Λιμάνι Λάρνακας, καθότι η απόφαση αυτή επηρεάζει αρνητικά την εμπορική δραστηριότητα του Λιμανιού της Λάρνακας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Δήμος Λάρνακας ήδη απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με την οποία ζητά συνάντηση για συζήτηση του θέματος.

 

Λάρνακα, 30 Ιανουαρίου 2017