04/06/2015 - 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volley Λάρνακα 2015

Άλλη μια κορυφαία αθλητική ευρωπαϊκή διοργάνωση Beach Volley, πραγματοποιείται τον Ιούνιο 2015 στη Λάρνακα!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού – ΚΟΠΑ  και ο Δήμος Λάρνακας συνδιοργανώνουν, το 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volley Λάρνακα 2015. Το Πρωτάθλημα αυτό, θα διεξαχθεί από τις 17 μέχρι και τις 21 Ιουνίου 2015 στην Παραλία των Φοινικούδων. Οι αγώνες μαζί με τους προκριματικούς, θα διαρκέσουν 5 μέρες και η παραμονή των αποστολών μέχρι και 2 εβδομάδες.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Beach Volley που γίνεται στην Κύπρο, μετά από τα δύο προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα U19 και U21 το 2012 και 2014 αντίστοιχα.

Στο Πρωτάθλημα, θα συμμετέχουν 44 ομάδες, 24 ομάδες ανδρών και 20 ομάδες γυναικών από 38 διαφορετικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Συνολικά θα διεξαχθούν πάνω από 158 παιγνίδια. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα συμμετέχουν αθλητές από 16 χώρες της Ευρώπης.

Υπάρχει η βασική υποδομή, η οποία έχει ανακατασκευαστεί και στο σύνολο υπάρχουν 6 γήπεδα, 5 αγωνιστικά, ένα εκ των οποίων είναι το κεντρικό γήπεδο, με χωρητικότητα 2,000 θεατών και 1 γήπεδο προπονήσεων. Σε όλα τα γήπεδα έχει τοποθετηθεί εγκεκριμένη άμμος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Μαζί με τις ομάδες και τις αποστολές των χωρών, αναμένεται ότι θα έρθει και πλήθος συνοδών των ομάδων. Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη Λάρνακα, από το εξωτερικό, περισσότερα από 2,000 άτομα, μεταξύ αυτών Επιτετραμμένοι, Διαιτητές, Προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας EUSA, Δημοσιογράφοι Διεθνών Πρακτορείων, Φίλαθλοι κτλ. Υπολογίζεται ότι τους αγώνες θα παρακολουθήσουν πέραν των 25,000 θεατών.

Ο Δήμος Λάρνακας, ως συνδιοργανωτής, προσφέρει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διοργάνωση, καθώς και το έμψυχο δυναμικό, από Λειτουργούς του Δήμου, εθελοντές και συνεργάτες για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού φροντίζει για την Ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, την φιλοξενία και διαμονή των Αθλητών και των Εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας EUSA καθώς και για την έκδοση των διαπιστεύσεων διασφαλίζοντας την ομαλότητα και ασφάλεια τω αγώνων. Στόχος των διοργανωτών είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου συνθηκών για όλους τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση ενός συνεχώς ανερχόμενου Ολυμπιακού Αθλήματος, αποτελεί το καλύτερο μέσο προβολής της Λάρνακας ως αθλητικός προορισμός και κατ’ επέκταση της Κύπρου. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας, ανάμεσα στις χώρες και ιδιαίτερα τους νέους της Ευρώπης αλλά και ευρύτερα του κόσμου ως τουριστικού προορισμού ιδιαίτερα για τους νέους, οι οποίοι αποτελούν τα μελλοντικά target group κάθε μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης -  Beach Volley και ενός Ευρωπαϊκού Πετοσφαίρισης -  Beach Volley, πλέον καθιερώνεται  στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

Οι διοργανωτές στοχεύουν στην εθελοντική εργασία και έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα και είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν συνειδητά και να προσφέρουν σε τέτοιες διοργανώσεις. Το κέρδος που μπορεί να προσδοκά ένας εθελοντής είναι η Λάρνακα και η Κύπρος γενικότερα να φιλοξενεί περισσότερες τέτοιες διοργανώσεις. Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους εθελοντές που ήδη εργάζονται για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος.

Επίσης εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες και προς όλους τους χορηγούς, που παρ’ όλες τις  οικονομικές δυσκολίες, υποστηρίζουν την επιτυχή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Gold Sponsors του 10ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Beach Volley 2015 είναι ο ΚΟΤ, ο ΚΟΑ, η Petrolina (Holdings) Public Ltd τα εστιατόρια Ocean Basket και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Silver Plus Sponsor το ενεργειακό ποτό Shark Sugar Free, Silver Sponsor τα Αυτοκίνητα Hyundai και Bronze Sponsors Εστιατόρια Mc Donald’s και κ Τράπεζα Eurobank.
Official Sponsors είναι η Εταιρεία Green Dot Cyprus, το Φυτώριο Evangelou Garden Center στο Τερσεφάνου, τα Εστιατόρια T.G.I. Fridays, η Υδρόγειος Ασφαλιστική, η Εταιρία Carpet Plaza, η Pizza Hut, το Εστιατόριο Makou Food&Sea και η Χρηματιστηριακή Εταιρεία Hot Forex.

Επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος είναι η Cyta και χορηγοί επικοινωνίας η Εφημερίδα Goal News, η διαδικτυακή Εφημερίδα sentragoal.com.cy, και το Kiss Radio. 
Σε τόσο δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό να δημιουργούμε πολιτισμό και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Παράλληλα με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους Κυβερνητικούς όσο και από ιδιωτικούς φορείς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία  είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας.