16/07/2013 - Έναρξη Λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Λάρνακας «Απολλώνιος» και Αμμοχώστου «Γαληνός», ανακοινώνουν την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λάρνακας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Λάρνακας θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας σε  δυσπραγούντες συνανθρώπους μας που ανήκουν στις  πιο ευάλωτες οικονομικά ομάδες πληθυσμού, δηλαδή σε όσους έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να απευθυνθούν και να εξυπηρετηθούν από τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Η απόφαση που λήφθηκε με τους ιατρούς εθελοντές, είναι  να προσφέρεται στην αρχή πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα από γενικούς ιατρούς, παθολόγους και παιδίατρους και στη συνέχεια θα κρίνεται κατά πόσο  θα προστεθούν και ιατροί άλλων ειδικοτήτων, ανάλογα φυσικά  με τις ανάγκες.

Με εθελοντική εργασία, με τη βοήθεια των διαφόρων Αρχών και Οργανωμένων Συνόλων, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας αλλά και με την προσφορά πολλών συνανθρώπων μας, επιτεύχθηκε η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας, στην οδό Μουσών Νο. 4,  από όπου θα αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Λάρνακας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Η στελέχωση και η υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λάρνακας γίνεται αποκλειστικά με εθελοντές ιατρούς, στηριζόμενους μόνο στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Λάρνακας θα προσφέρει υπηρεσίες ως ακολούθως:

  • κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από 11.00 π.μ.  - 1.00 μ.μ. και 4.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ.
  • κάθε Σάββατο από 9.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.  

Οι σχετικές αιτήσεις είναι διαθέσιμες και βρίσκονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας. Στη συνέχεια, οι αιτήσεις θα εξετάζονται από Ειδική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24664567

Η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λάρνακας, εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο του πυλώνα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Λάρνακας για την έμπρακτη στήριξη των δημοτών για ανθρωπιστική προσφορά, συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη.

Οι Εθελοντές Ιατροί που θα εξετάζουν στο Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Λάρνακας είναι οι ακόλουθοι:

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ:

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ:
ΜΟΝΙΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΛΛΙΑΣ
ΜΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΚΙΚΑ ΤΣΟΚΚΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΙΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΠΠΗ
ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΤΕΝΙΑΝ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΙΝΗΣ
ΛΕΝΙΑ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΑ
ΕΥΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΒΑΣΟΣ Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ANΔΡΟΥΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ