10/06/2014 - Νέες πτήσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Νέες πτήσεις προς το Αεροδρόμιο Λάρνακας άρχισαν η easyJet από τη Βασιλεία, δύο φορές την εβδομάδα, ενώ η Wizz Air πρόσθεσε τρεις νέους προορισμούς στο πτητικό της πρόγραμμα, από Βελιγράδι, Κίεβο και Βίλνιους. Η αεροπορική εταιρεία Fly Niki από τη Βιέννη, πετά ήδη από φέτος τρεις φορές την εβδομάδα και πρόσφατα τις έχει αυξήσει στις τέσσερις φορές. Μάλιστα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με τους εκπροσώπους της Fly Niki, αναφέρθηκε ότι η ταξιδιωτική κίνηση προς την Κύπρο ήταν αυξημένη πέραν του αναμενόμενου. Η Norwegian Air άρχισε νέο δρομολόγιο από το Αεροδρόμιο Gatwick του Ηνωμένου Βασιλείου, μία φορά εβδομαδιαίως ενώ πρώτη φορά στην Κύπρο θα πετά κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2 φορές τη βδομάδα και η Vueling από τη Βαρκελώνη.

Πολύ θετικές οι εξελίξεις και από τη Μέση Ανατολή, εφόσον νέα δρομολόγια προστίθενται από το Ερμπίλ στο Ιράκ της αερογραμμής Zagrosjet, τρεις φορές εβδομαδιαίως, μια φορά την εβδομάδα άρχισε η Qeshm Air από την Τεχεράν ενώ η Ιραηλινή ΕL-AL αυξάνει τα δρομολόγιά της κατά την καλοκαιρινή περίοδο με καθημερινή σύνδεση με το Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η Qatar Airways άρχισε τις πτήσεις από την Ντόχα, τέσσερις φορές την εβδομάδα. Παράλληλα, η Etihad αυξάνει από τρεις σε πέντε φορές την εβδομάδα τα δρομολόγιά της από το Άμπου Ντάπι.

Από τη Ρωσική αγορά που αναμένεται φέτος να κινηθεί σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, νέες πτήσεις προστίθενται από τις εταιρείες I-fly και Ikar Air.
 
Οι νέοι προορισμοί που συνδέονται με το Αεροδρόμιο Λάρνακας, αποτελούν ήδη αγορές προτεραιότητας για τα ξενοδοχεία της Λάρνακας και συνεπώς αναμένεται να βοηθηθεί ουσιαστικά η τουριστική κίνηση στην πόλη του Ζήνωνα.  Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι η αύξηση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλεται κυρίως στις στοχευμένες και συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και της Hermes Airports, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και τους Τουριστικούς Φορείς.

Περαιτέρω ο Δήμος Λάρνακας καταβάλλει έντονες προσπάθειες που εστιάζονται σε τρεις πυλώνες: 1. στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και στον εξωραϊσμό των δημοσίων χώρων, ώστε να καταστεί η Λάρνακα πιο ελκυστική, 2. στη δημιουργία αθλητικών διοργανώσεων που βοηθούν στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που όχι μόνο εμπλουτίζουν την εμπειρία του επισκέπτη, αλλά προβάλλουν και την πλούσια ιστορία της Λάρνακας, και 3.στην προβολή της πόλης μας στις αγορές προτεραιότητας και στη σύσφιξη της συνεργασίας με τους οργανωτές ταξιδιών και τους ξένους δημοσιογράφους.