23/12/2019 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με Δήμους Επαρχίας Λάρνακας

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και οι Δήμοι της Επαρχίας Λάρνακας: Λάρνακας, Αθηένου, Αραδίππου, Δρομολαξιάς Μενεού, Λευκάρων και Λιβαδιών, για τρίτη συνεχή χρονιά,  υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας με στόχο την ανανέωση εφαρμογής του προληπτικού προγράμματος πολυ-επίπεδης στήριξης «Αντεξάρτηση Λάρνακας» για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και διαμένουν στους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας.

Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζει το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας από τον Ιανουάριο του 2018 , έχει σαν στόχο τον εντοπισμό παιδιών και εφήβων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και την παροχή στήριξης σε αυτά και τις οικογένειες τους και  διασύνδεση τους με υφιστάμενες υπηρεσίες για μαθησιακή στήριξη, ψυχολογική στήριξη ή/και συμμετοχή σε υγιής, εναλλακτικές δραστηριότητες, αναλόγως της εκτίμησης των αναγκών τους.

Με την προώθηση τέτοιων πρωτοπόρων στοχευμένων προγραμμάτων, όπως το συγκεκριμένο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινωνικές και ανθρώπινες τις ευαισθησίες, προωθώντας παράλληλα επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις.

Στις δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε, οι συνέργειες σε τοπικό επίπεδο, είναι παραπάνω από καθοριστικής σημασίας σε ότι αφορά την πλήρη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεωρείται καταλυτικός.

Σημειώνεται ότι ευχή όλων είναι να φέρουμε τη νεολαία μας πιο κοντά σε υγιείς στάσεις ζωής, να ενδυναμώσουμε τις δεξιότητες τους, να ενισχύσουμε την προσωπικότητα τους και να τους παρέχουμε εφόδια για την υιοθέτηση μιας ποιοτικής και παραγωγικής ζωής.