18/01/2017 - Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Α'

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΙΚΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Α’

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, η δεύτερη κατά σειρά  συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με κατοίκους Συνοικισμών, Ενοριών και Περιοχών της Λάρνακας, με απώτερο σκοπό την άμεση επαφή με τους δημότες, την ενημέρωση και  την  επίλυση προβλημάτων.

Η συνάντηση του Δημάρχου, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου Λάρνακας πραγματοποιήθηκε στην παρουσία πολλών κατοίκων του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων  Α’.

Η συνάντηση έγινε στην Αίθουσα του Κατηχητικού, παρά στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων κατά την οποία ο Κοινοτάρχης της περιοχής και οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις προς στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς  Συμβούλους που παρέστησαν.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την κατάσταση και επιδιόρθωση των δρόμων, την έλλειψη και την επιδιόρθωση των πεζοδρομίων, καθώς και τη συντήρηση των Πάρκων και των παιγνιδιών τους καθώς και των Πλατειών που υπάρχουν στο Συνοικισμό. Παράλληλα διατυπώθηκαν προβλήματα που δημιουργούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως το πλημμύρισμα συγκεκριμένων σημείων με αποτέλεσμα τη δύσκολη διακίνηση των κατοίκων, αλλά και τον κίνδυνο της εισροής νερού στα σπίτια.   Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στην ελλιπή σηματοδότηση των δρόμων και στα προβλήματα τροχαίας που δημιουργούνται έξω από την Τεχνική Σχολή Λάρνακας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, το πρωί με την άφιξη των μαθητών και το μεσημέρι με την επέλευση τους.

Επίσης, τόσο ο Κοινοτάρχης του Συνοικισμού όσο και οι κάτοικοι, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας για την άμεση ανταπόκριση του στις περιπτώσεις που καλέστηκε εκτός προγράμματος για την περισυλλογή σκυβάλων και άλλων αντικείμενων που αφήνουν κάποιοι σε ανοικτούς χώρους του Συνοικισμού.

Ο Δήμαρχος καθώς και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα, ανέφεραν ότι ο σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η άμεση και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου και των δημοτών. Διαμέσου αυτών των τακτικών και μικρών συναντήσεων δίνεται η ευκαιρία στον δημότη να προσεγγίσει την Τοπική Αρχή, ενημερώνοντάς την και στη συνέχεια επίλυση των προβλημάτων. 

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μπορούν και θα ληφθούν άμεσα μικρά μέτρα για απάμβλυνση του προβλήματος των πλημμυρών, αλλά και μέτρα βελτίωσης των Πάρκων και Πλατειών του Συνοικισμού.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ακλούθησε περιδιάβαση στην περιοχή με σκοπό την επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία στη συνέχεια θα αναλάβουν τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου, για ανάλογο χειρισμό.

Σημειώνεται επίσης ότι, αφού ολοκληρωθούν οι επισκέψεις στους Συνοικισμούς, Ενορίες και άλλες περιοχές της Λάρνακας και αφού καταγραφούν όλα τα προβλήματα, με πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, θα γίνουν όλες οι αναγκαίες επαφές με τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα με σκοπό τη λήψη μέτρων για επίλυση τους.

 

 

 

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 18 Ιανουαρίου 2017