29/03/2016 - Συσσώρευση καυσόξυλων σε ανοικτούς χώρους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη,  29 Μαρτίου 2016 σύσκεψη στα Γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας σχετικά με το θέμα  της συσσώρευσης  καυσόξυλων σε ανοικτούς χώρους, πάρκα και χώρους πρασίνου για την αναβίωση του εθίμου της  «Λαμπρατζιάς» κατά την  περίοδο της Εορτής του Πάσχα.

Στη σύσκεψη παρευρεθήκαν ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας (Ε), ο Υπεύθυνος Πόλεως Λάρνακας,  ο  Υπεύθυνος  Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος, οι Υπεύθυνοι Αστυνομικών Σταθμών Λάρνακας,  ο Υπεύθυνος Γραφείου Επιχειρήσεων, Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  Μέλη της Κοινοτικής Αστυνομίας, Εκπρόσωπος του Δήμου Λάρνακας και Εκπρόσωπος της Σχολικής Εφορείας.

Κατά τη σύσκεψη ακουστήκαν απόψεις και εισηγήσεις και  συζητήθηκαν  μέτρα για αποφυγή των ζημιών σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία, και εκκλησιές καθώς και για αποφυγή σωματικών βλαβών. Επίσης, αποφασίστηκε, ομόφωνα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ληφθούν έγκαιρα και άμεσα μέτρα ενημέρωσης αλλά και πρόληψης.

Ως εκ τούτου, το κοινό καλείται όπως συμμορφώνεται πλήρως προς  τις υποδείξεις.  Σε αντίθεση περίπτωση οι αρμόδιοι θα προβαίνουν στην απομάκρυνση των αντικειμένων που θα συσσωρευτούν για τις Λαμπρατζιές  τα οποία θα είναι τοποθετημένα  σε μη εγκριμένες τοποθεσίες. Ακόμα θα προβαίνουν  και στην ποινική δίωξη των παρανομούντων,  εκεί που διαπράττονται αδικήματα (κοπή δέντρων, χρήση κροτίδων, πρόκληση οχληρίας κλπ.).

Οι εμπλεκόμενοι φορείς  απευθύνουν έκκληση προς το κοινό για συνεργασία και  άμεση και πλήρη συμμόρφωση για την αποφυγή ατυχημάτων, τραυματισμών, καταστροφών  περιουσιών και οποιασδήποτε μορφή οχληρίας από την αναβίωση  του αναφερόμενου εθίμου.