17/05/2019 - Τελική Γιορτή Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας για την Σχολική Χρονιά 2018-2019

Τελική Γιορτή Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας                                                           

για τη  Σχολική Χρονιά 2018 – 2019

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 και ώρα 7.30μ.μ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού, η Τελική Γιορτή του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας για τη Σχολική Χρονιά 2018 - 2019.

 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα και επιδείξεις από ομάδες παιδιών και ενηλίκων που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας, όπως Ελληνικούς Παραδοσιακούς και Λαϊκούς Χορούς, Yoga, Hip - Hop, Ζούμπα, Ταε Κβον Ντο, Μπαλέτο και άλλα. Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση Ζωγραφικής, Κεραμικής, Αγιογραφίας, Κυπριακής Χειροτεχνίας (σμίλη), Ρομποτικής, Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής, Φωτογραφίας, Χειροποίητων Κατασκευών, Photoshop, Κατασκευής Χειροποίητης Τσάντας, Περίπτερο Ρωσικής Γλώσσας, και Βοτανοθεραπείας, - Αρωματοθεραπείας.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας στο χαιρετισμό του ανέφερε, ότι το Ανοικτό Σχολείο είναι ένας θεσμός που συνεχώς αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις με απώτερο στόχο την υγιή και δημιουργική ενασχόληση των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέσα από την αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων κατά τις απογευματινές ώρες.

 

Πρόσθεσε επίσης ότι και πως ο Δήμος Λάρνακας είναι πολύ περήφανος για το θεσμό του Ανοικτού Σχολείου και ότι οι δημότες της Λάρνακας αγκαλιάζουν με θέρμη τον εν λόγω θεσμό.

 

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια/Συντονίστρια Δρ. Γιάννα Νικολάου παρουσίασε τα προγράμματα και τις δράσεις του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2018 - 2019, κατά την οποία, το Ανοικτό Σχολείο πρόσφερε 41 διαφορετικές δραστηριότητες σε 1100 μέλη, οι οποίες διαμοιράστηκαν σε 91 τμήματα και διδάσκονταν από 39 εξαιρετικούς εκπαιδευτές. 

 

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλουν στην επιτυχία του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας και ιδιαίτερα όλους όσους συμμετέχουν στα προγράμματα και στις δραστηριότητες του Σχολείου.

Την Τελική Γιορτή του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, οι Βουλευτές κ. Αννίτα Δημητρίου, κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου, κ. Γιώργος Κάρουλλας,  η κ. Ευανθία Σάββα, κ. Γιώργος Προκοπίου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας κ. Πέτρος Χρυσοστόμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 16 Μαΐου 2019