29/01/2021 - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Μέσα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας για δημιουργία και ανακατασκευή υφιστάμενων χώρων πρασίνου και πάρκων, στην πόλη, ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε στην ανακατασκευή και εξωραϊσμό τριών πάρκων.

 

Συγκεκριμένα,

 

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης στο πάρκο Φανερωμένης (παρά τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης) όπου δημιουργήθηκαν διάδρομοι εσωτερικά του πάρκου, τοποθετήθηκε αστικός εξοπλισμό και κατάλληλος φωτισμός.

 

  • Αναβάθμιση του πάρκου Οδησσού όπου αντικαταστάθηκε το υφιστάμενο δάπεδο και τοποθετήθηκε κατάλληλος φωτισμός.

 

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πάρκο Cyta, στην οδό Κίτσου Τζαβέλα την περιοχή Αγίων Αναργύρων όπου συντηρήθηκαν τα υφιστάμενα παιγνίδια τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις αναγκαίες προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας συμφώνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας. Επίσης, τοποθετήθηκε αστικός εξοπλισμός όπως φωτισμός και παγκάκια, έγινε σχεδιασμός του χώρου και μονοπατιού.

 

Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει την πολιτική του για δημιουργία πάρκων και νέων χώρων πρασίνου οι οποίοι έχουν ήδη εξευρεθεί και στους οποίους θα γίνουν εργασίες στο προσεχές μέλλον. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων της πόλης, σε ευχάριστες διαδρομές αλλά και σε πνεύμονες πρασίνου.