27/11/2020 - Ασυνείδητοι ρυπαίνουν τις Αλυκές

Ασυνείδητοι ρυπαίνουν τις Αλυκές

Οι πρώτες βροχές έφεραν τα φλαμίνγκο στις Αλυκές μας και η γη πρασίνισε, αλλά οι ασυνείδητοι συνεχίζουν να ρυπαίνουν με στερεά απόβλητα το βιότοπο.

Διάφορα άχρηστα αντικείμενα όπως παλιά έπιπλα, γλάστρες φυτών και κλαδέματα πετάχτηκαν στις παρυφές της Αλυκής (περιοχή Τεκκέ, παλιού σκοπευτηρίου και αλλού).

Τη στιγμή που λειτουργεί το Πράσινο Σημείο του Δήμου και δέχεται δωρεάν τέτοια υλικά, είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, μια μειοψηφία πολιτών να ρυπαίνουν τον πανέμορφο υγροβιότοπο της πόλης μας. Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ο Δήμος Λάρνακας προειδοποιεί αυτούς που παρανομούν ότι σύμφωνα με τους Περί Αποβλήτων Νόμους 2011 – 2016, η παράνομη απόρριψη στερεών αποβλήτων τιμωρείται με εξώδικο πρόστιμο €200 για φυσικά πρόσωπα και €500 για Νομικά Πρόσωπα/ Εταιρείες. Οι έλεγχοι στην περιοχή θα συνεχιστούν για εντοπισμό των παρανομούντων.

* Το Πράσινο Σημείο του Δήμου Λάρνακας λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) συμπεριλαμβανομένου του σαββατοκύριακου από τις 7.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. και βρίσκεται στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη (απέναντι από την Τεχνική Σχολή Αγ. Λαζάρου).