26/11/2014 - Ανακοίνωση στα πλαίσια ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου Βελτίωσης της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου Βελτίωσης της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 θα διεξάγονται εργασίες τελικής ασφαλτόστρωσης στον κυκλοφοριακό κόμβο παρά το Κ-Cineplex.

Από τις εργασίες θα επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται από τις Λεωφόρους Φανερωμένης, Νίκου & Δέσποινας Παττίχη, Γεώργιου Χριστοδουλίδη και το Δρόμο Λεμεσού αντίστοιχα. Η παράκαμψη θα γίνεται προσωρινά μόνο κατά την διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται σε δευτερεύον οδικό δίκτυο. Με τη συμπλήρωση της ασφαλτόστρωσης αργά το απόγευμα της Κυριακής, η Λεωφόρος Γεώργιου Χριστοδουλίδη, θα λειτουργήσει ολόκληρη, στη τελική της μορφή.

Το έργο της Βελτίωσης της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει αναβάθμιση της Λεωφόρου σε δύο  λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, δύο  νέους κυκλικούς κυκλοφοριακούς κόμβους, αναβάθμιση της σύνδεσης με το νέο Νοσοκομείο και κατασκευή νέας σύνδεσης με τα Σχολεία Βεργίνας.

Με τη λειτουργία του έργου η περιοχή αναβαθμίζεται ποιοτικά προσφέροντας καλύτερη κυκλοφοριακή διαχείριση, ασφαλείς συνθήκες διακίνησης πεζών και ποδηλατιστών καθώς νησίδες πρασίνου, ελεγχόμενες διαβάσεις πεζών και μοντέρνο οδικό φωτισμό.

Η παραλαβή του έργου αναμένεται να γίνει από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τις προσεχείς μέρες.