23/06/2016 - ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
 
Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τα ειλικρινή  συλλυπητήρια του προς στις οικογένειες και τους οικείους των δυο δασοπυροσβεστών, Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εξακολουθεί ακόμη να καίει για τρίτη μέρα. Εκφράζει επίσης τη συμπαράσταση του προς όλους τους τραυματίες.
 
Σε έκτακτη σύσκεψη με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων και τον Δημαρχεύοντα, μελετήθηκε η κατάσταση όπως  διαμορφώθηκε μετά από τα πρόσφατα οδυνηρά γεγονότα και το πως ο Δήμος θα χειριστεί τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Κατακλυσμού. 
 
Σε συνεννόηση με την Ένωση  Πλανοδιοπωλών Πανηγύρεων και με δεδομένο ότι ο Κατακλυσμός αποτελεί μια λαϊκή γιορτή που διατηρεί παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και τιμά τους λαϊκούς μας ποιητές με τη συμμέτοχη χιλιάδων συνεχιστών τους, θεωρεί ότι η συνέχιση του με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό προς τους προγόνους μας δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τον σεβασμό και την έγνοια μας για τις δυσάρεστες στιγμές που ζει η Κύπρος σήμερα.     
 
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Πλανοδιοπωλών Πανηγύρεων κ.Μιχάλης Ανδρέου, σε επικοινωνία με τον Δημαρχεύοντα Λάρνακας κ.Πέτρου Χριστοδούλου μετέφερε την απόφαση της Ένωσης να διεξάγει έρανο μεταξύ των Μελών της και να  διαθέσει το  προϊόν του εράνου για στήριξη των οικογενειών των εκλιπόντων σαν ελάχιστη ένδειξη φόρου τιμής στα παλληκάρια που έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. 
 
Ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται  σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Κέντρο και τα Αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα για την παροχή οποιασδήποτε δυνατής βοήθειας χρειαστεί, τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο προσωπικό, για τη γρήγορη κατάσβεση των πυρκαγιών.
 
Σε προσεχείς Συνεδρίες της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου  θα εξεταστούν τρόποι και δράσεις απόδοσης τιμής στους πεσόντες δασοπυροσβέστες καθώς και ενέργειες που να οδηγούν στην καλλιέργεια αλλά και εμπέδωση οικολογικής συνείδησης.   
 
ΛΑΡΝΑΚΑ, 21 Ιουνίου 2016