26/07/2016 - Εγγυοδοτική Μηχανή Ανακύκλωσης

Εγγυοδοτική Μηχανή Ανακύκλωσης

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος μείωσης στερεών Δημοτικών Αποβλήτων Παραλιακών Ξενοδοχειακών Μονάδων και πλησίον Συναφών Χώρων Μαζικής Παραγωγής Αποβλήτων και σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τέθηκε σε λειτουργία στην ακτή Μακένζυ Εγγυοδοτική Μηχανή Ανακύκλωσης (χωριστής συλλογής αποβλήτων πλαστικής, γυάλινης και μεταλλικής συσκευασίας).

Με τη λειτουργία της εγγυοδοτικής μηχανής χωριστής συλλογής αποβλήτων δίδεται και οικονομικό κίνητρο ώστε οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση.

Οι δημότες μπορούν να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στη μηχανή και θα παίρνουν αντίτιμο σε μορφή κουπονιού.

Το ποσό του αντιτίμου για κάθε αντικείμενο συσκευασίας ορίστηκε στο €0,01 και θα ανταλλάσσεται με εισιτήριο στάθμευσης σε δημοτικούς χώρους, πολιτιστικές παραστάσεις του Δήμου και ενοικίαση κρεβατιών/ ομπρελών παραλίας. Το ποσό αυτό για πρακτικούς λόγους θα ανταλλάσσεται όταν η αξία του ανέλθει συνολικά στα €0,50 τουλάχιστον.  

Ο δημότης μπορεί να επιλέγει ακόμη να κάνει δωρεά για κοινωφελή σκοπό.

Ο Δήμος Λάρνακας κάθε τέλος του χρόνου θα ανακοινώνει το συνολικό ποσό και τα ιδρύματα στα οποία θα προσφέρεται η δωρεά του κοινού.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 26 Ιουλίου 2016