15/02/2017 - ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μέσα στα πλαίσια των συναντήσεων του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών με κατοίκους Συνοικισμών, Ενοριών και Περιοχών της Λάρνακας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  14 Φεβρουαρίου 2017, η έκτη κατά σειρά συνάντηση και η πρώτη από τρείς επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ενορία Αγίου Νικολάου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του  Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (ΚΒ) «Μιχαλάκης Παρίδης» και συζητηθήκαν διάφορα θέματα. Κατά τη συνάντηση ο Κοινοτάρχης της Ενορίας και οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις.

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η κακή κατάσταση των δρόμων και κάποια προβλήματα που δημιουργούνται σε συγκεκριμένα σημεία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Επίσης, έγινε αναφορά στα θέματα συντήρησης πεζοδρομίων, καθαριότητας των σχάρων απορροής των όμβριων υδάτων, στη μερικώς ελλιπή σηματοδότηση των δρόμων και στα προβλήματα τροχαίας. Εκτεταμένη αναφορά έγινε και στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη νεανική παραβατικότητα ειδικότερα κατά την περίοδο μεταξύ Καθαράς Δευτέρας και της Εορτής του Πάσχα.  Συγκεκριμένα δημιουργείται σοβαρή οχληρία στο χώρο στάθμευσης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και ζημιές στα γύρω σπίτια λόγω των  κροτίδων αλλά και της λαμπρατζιάς.

Ακολούθως Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα, ανέφεραν ότι μπορούν και θα ληφθούν άμεσα μέτρα για απάμβλυνση κάποιων προβλημάτων. Συγκεκριμένα στο πρόβλημα των πλημμυρών, με τη δημιουργία επιπρόσθετων σχαρών. Όσον αφορά το θέμα της νεανικής παραβατικότητας και της λαμπρατζιάς, ανέφερε ότι παρόλο που δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου για να λάβει οποιαδήποτε μέτρα, θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει μαζί με την Αστυνομία για έγκαιρη λήψη μέτρων. Επίσης, έχουν καταγραφεί διάφορα άλλα θέματα, εισηγήσεις και παράπονα τα οποία θα προωθηθούν στα αρμόδια τμήματα του Δήμου Λάρνακας καθώς και σε άλλες Υπηρεσίες.

Όσον αφορά τη συντήρηση των δρόμων ο Δήμαρχος Λάρνακας,  ανέφερε ότι ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο 1εκ. ευρώ για την επιδιόρθωση δρόμων τα χρήματα όμως επαρκούν μόνο για επιδιόρθωση ορισμένων κεντρικών οδών και τόνισε ότι κάποιες προσωρινές επιδιορθώσεις σε λακκούβες στην άσφαλτο, θα μπορούν να αρχίσουν άμεσα και ότι από το 2018 θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια για το σκοπό αυτό.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 15 Φεβρουαρίου 2017