Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου Λάρνακας

Ο Δημοτικός Κήπος Λάρνακας βρίσκεται στο Αστικό Κέντρο της πόλης.  Εντός του χώρου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Δημοτικό Θέατρο.  Ο χώρος του Δημοτικού Κήπου περικλείεται από τη Λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου και τις οδούς Λεωνίδα Κιούπη και Λουκή Δ. Πιερίδη.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και περιλαμβάνει δεντροφύτευση για αναβάθμιση και εμπλουτισμό χώρων πρασίνου, πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, παιχνιδότοπους, φωταγώγηση, αστική επίπλωση, πρόσβαση για ΑΜΕΑ και κατασκευή καφετέριας και χώρων υγιεινής.

Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού κέντρου της πόλης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.  Με την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου, οι κάτοικοι της Λάρνακας και οι επισκέπτες θα περνούν ξένοιαστα την ώρα τους μέσα σε ένα σύγχρονο πνεύμονα πρασίνου σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Τα σχέδια έχουν εκπονηθεί από τον Δήμο Λάρνακας.

Η προκήρυξη προσφορών, αξιολόγηση και κατακύρωση έχει γίνει από τον Δήμο Λάρνακας. Το κατασκευαστικό συμβόλαιο έχει υπογραφεί στις 6 Οκτωβρίου 2017 με την εργοληπτική εταιρεία S. HADJICHRISTOFI CONSTRUCTION LTD (διάρκεια 14 μήνες) και οι εργασίες ξεκίνησαν στις 23 Οκτωβρίου 2017.  Την επίβλεψη, συντονισμό και διαχείριση του συμβολαίου ανέλαβαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας.

Στόχος του έργου ήταν η αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας σε σύγχρονο αστικό χώρο κοινωνικής συναναστροφής και ψυχαγωγίας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες πολιτών και επισκεπτών.  Η χωροθέτησή του σε κεντρικό σημείο της πόλης δίνει τη δυνατότητα επισκεψιμότητας και προσβασιμότητας από πεζούς, χρήστες δημόσιων μέσων μεταφοράς και ποδηλάτες.

Το έργο αποπερατώθηκε τον Απρίλιο του 2019 και τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 2019. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στις 2 Μαΐου 2019.