ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Όροι Χρήσης – Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μέσω της ιστοσελίδας μας  

Ο Δήμος Λάρνακας (ο Δήμος ή Εμείς) συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα (τα οποία ενδέχεται να αναφέρονται στο παρόν σημείωμα ως Προσωπικά Δεδομένα ή ως Δεδομένα), με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στα δικαιώματά σας και την προσωπικότητά σας.

Συγκεντρώνουμε και επεξεργαζόμαστε μόνο τα Προσωπικά σας Δεδομένα σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (ο Κανονισμός) και με την σχετική εθνική νομοθεσία δηλαδή τον Νόμο 125(I)/2018.

Για τους σκοπούς του παρόντος σημειώματος, Προσωπικά Δεδομένα σημαίνει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με εσάς που προσδιορίζει ή μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητά σας, όπως για παράδειγμα το όνομα και το επώνυμό σας, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας.

Περαιτέρω, επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σημαίνει οποιαδήποτε πράξη ή σειρά πράξεων που εκτελούνται στα Προσωπικά σας Δεδομένα, μεταξύ άλλων, συλλογή, καταγραφή, οργάνωση, δομή, αποθήκευση, αναζήτηση δεδομένων, χρήση, οποιοσδήποτε τρόπος διάθεσης, διαγραφής ή καταστροφής.

Στις ακόλουθες παραγράφους σας ενημερώνουμε αναφορικά με το ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα και τα τρίτα μέρη με τα οποία μοιραζόμαστε αυτά τα Προσωπικά Δεδομένα. Περαιτέρω σας ενημερώνουμε για τα δικαιώματά σας σύμφωνα με τον Κανονισμό.

  1. Ποιος συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα;      

Στοιχεία Επικοινωνίας Υπεύθυνου Επεξεργασίας

Όνομα:          Δήμος Λάρνακας
Διεύθυνση:   Λεωφόρος Αθηνών Τ.Θ 40045, 6300 Λάρνακα
Τηλέφωνο:   24653333
Fax:                24818277
Email:           municipality@larnaka.com
Ιστοσελίδα:   https://www.larnaka.org.cy/el/page/home
Στοιχεία Επικοινωνίας Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων

Υπόψιν Ελένης Νεοπτολέμου

Διεύθυνση:     Λεωφόρος Φανερωμένης 115, Antouanettas Building, 6031, Λάρνακα
Τηλέφωνο:     24201600
Fax:                24201601
Email:            m.shialaros@larnaka.com

  1. Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε κατά την επίσκεψη σας στην ιστοσελίδας μας;
  • Χωρίς να μας παρέχετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα:

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας https://www.larnaka.org.cy/, χωρίς να μας παρέχετε με οποιοδήποτε τρόπο τα Προσωπικά σας Δεδομένα, συλλέγουμε τα πιο κάτω Προσωπικά Δεδομένα που αποστέλλει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε στο διακομιστή (server) μας. Τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα από τεχνικής άποψης για την καλύτερη παρουσίαση της ιστοσελίδας μας, καθώς και για λόγους ασφαλείας και βελτίωσης της εμπειρίας περιήγησης σας. Μερικά από τα στοιχεία που συλλέγουμε από την ιστοσελίδα μας είναι τα εξής:

  • Διεύθυνση IP,
  • Το λειτουργικό σας σύστημα (Operating system),
  • Το πρόγραμμα περιήγησης, με το οποίο επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας (Internet browser),
  • Τύπος συσκευής,
  • Γλώσσα επικοινωνίας και περιοχή,
  • Βασικά στοιχεία του δίσκου από την οποία γίνεται η σύνδεση,
  • Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Cookies.

Ο λόγος που χρησιμοποιούνται αυτές οι τεχνολογίες είναι για να μετριαστούν οι κίνδυνοι καθώς και για να αποφευχθούν απάτες ή κακόβουλες πράξεις. 

  • Χρήση cookies

Παρακαλούμε σημειώστε ότι η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης της ιστοσελίδας μας, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Τα cookies αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και δεν συλλέγουν κατ’ ουδένα τρόπο τα Προσωπικά σας Δεδομένα, δεν γίνονται μέρος της λειτουργίας του υπολογιστή σας και δεν μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια των Προσωπικών σας Δεδομένων. Περαιτέρω σημειώστε ότι τα πλείστα προγράμματα περιήγησης αποδέχονται αυτόματα τη χρήση των cookies. 

Περαιτέρω σημειώστε ότι καταγράφεται η τυχόν επίσκεψη σας σε μεμονωμένες σελίδες που περιέχονται μέσα στην ιστοσελίδα μας μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

  • Τα session cookies διαγράφονται αυτόματα από τον υπολογιστή σας, όταν κλείνετε την περιήγηση στο Internet ή αποσυνδέεστε από την ιστοσελίδα μας. Αυτός ο τύπος cookies βοηθά την ιστοσελίδα μας να αναγνωρίζει τον υπολογιστή σας, όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας πολλές φορές.
  • Τα persistent cookies διαγράφονται αυτόματα μετά τη λήξη ενός προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου. Αυτός ο τύπος cookies μπορεί να διαγράφεται μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις σας για τα cookies απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης και να αποτρέψετε – για παράδειγμα – την εγκατάσταση από τρίτους των cookies.

Μέσω των προτιμήσεων του προγράμματος περιήγησης, είναι επίσης δυνατή η διαγραφή των cookies που έχουν εγκατασταθεί στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των cookies που ενδέχεται να έχουν αποθηκεύσει την αρχική συγκατάθεση για την εγκατάσταση τους από την ιστοσελίδα μας.

  • Performance/analytics cookies που συλλέγουν συγκεντρωτικές πληροφορίες ανώνυμα, με μορφή που δεν επιτρέπει άμεσες συσχετίσεις με ένα συγκεκριμένο άτομο.
  • Google Analytics

Παρακαλούμε σημειώστε ότι η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί για σκοπούς βελτίωσης της εμπειρίας χρήσης της, την υπηρεσία Google Analytics. Η εν λόγω υπηρεσία χρησιμοποιεί cookies, τα οποία αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και τα οποία αναλύουν τον τρόπο χρήσης της ιστοσελίδας μας ενώ την επισκέπτεστε.

Τα δεδομένα που δημιουργούνται μέσω της εν λόγω υπηρεσίας μεταφέρονται σε διακομιστή από την Google στις ΗΠΑ. Στην περίπτωση που είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία ανωνυμοποίησης διευθύνσεων IP τα δεδομένα που σχετίζονται με τη διεύθυνση IP σας γίνονται ανώνυμα μόλις αυτό καταστεί εφικτό. Mπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανωνυμοποίηση των στοιχείων σας στον σύνδεσμο https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=el.

Κατ’ εντολή του διαχειριστή αυτής της ιστοσελίδας, η Google χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογεί τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, καθώς και να ετοιμάζει διάφορες αναλύσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης της ιστοσελίδας μας. Όταν συλλέγεται η διεύθυνση IP σας μέσω της πιο πάνω υπηρεσίας, δεν γίνεται επεξεργασία σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα που έχει στη διάθεση της η Google.

Μπορείτε ωστόσο να απενεργοποιήσετε τη συλλογή στοιχείων που σχετίζονται με τον τρόπο χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας μέσω της υπηρεσίας Google Analytics, χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο, εγκαθιστώντας το σχετικό plug in στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε : http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hi=de.

Σημειώνεται ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies, μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε ή/και μέσω της ειδοποίησης όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Σε μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας μας.

  • Όταν μας παρέχετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα
  • Όταν χρησιμοποιείτε τη φόρμα υποβολής παραπόνων/εισηγήσεων: Επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τη φόρμα επικοινωνίας για να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στο αίτημα ή στην εισήγηση σας.
  • Όταν εγγράφεστε στη λίστα Newsletter του Δήμου μας: Επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα όταν εγγράφεστε στο Newsletter της ιστοσελίδας μας για να μπορούμε να σας παρέχουμε τις ενημερώσεις μας. 
  1. Πως επεξεργαζόμαστε στα Προσωπικά σας Δεδομένα μέσω της ιστοσελίδας μας; 

Κατά την επικοινωνία σας μαζί μας, μέσω της φόρμας υποβολής παραπόνων/εισηγήσεων, αποθηκεύουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, για να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στο εκάστοτε παράπονο/εισήγηση.

Επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για να διασφαλίζουμε το νόμιμο συμφέρον του Δήμου, όταν είναι αναγκαίο και σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές και ελευθερίες που επιβάλλουν την προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, όπως κατά τη διάρκεια της λειτουργία και ασφάλειας του τμήματος IT, για σκοπούς βελτίωσης των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους.

Σε περίπτωση που ζητείται να μας παρέχεται το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι θα διατηρηθεί πλήρης εχεμύθεια κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα δεν μεταφέρονται σε τρίτα μέρη, εννοώντας πρόσωπα και εταιρείες εκτός του Δήμου, εκτός και αν είναι αναγκαίο για τη διεκπεραίωση αιτήματος ή ερώτησης σας. Σημειώνουμε ότι δεν μεταφέρουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή Διεθνείς Οργανισμούς. 

  1. Για πόσο χρονικό διάστημα επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα; 

Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της ιστοσελίδας μας διατηρούνται μόνο για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαία για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο συλλέχθηκαν, εκτός εάν υπάρχει άλλος λόγος διατήρησής τους. Σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της ιστοσελίδας μας, διατηρείτε τα δικαιώματα που αναγράφεται στην παράγραφο 5 κατωτέρω. 

  1. Ποια είναι τα δικαιώματα σας με βάση τον Κανονισμό; 

Τα δικαιώματα σας σύμφωνα με τον Κανονισμό είναι τα εξής:

  • δικαίωμα πρόσβασης στα Προσωπικά σας Δεδομένα (άρθρο 15)
  • δικαίωμα διόρθωσης των Προσωπικών σας Δεδομένων (άρθρο 16)
  • δικαίωμα διαγραφής (άρθρο 17)
  • δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων (άρθρο 18)
  • δικαίωμα φορητότητας των Προσωπικών σας Δεδομένων (άρθρο 20)
  • δικαίωμα εναντίωσης (άρθρο 21)
  • δικαίωμα απόσυρσης συγκατάθεσης

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω δικαιώματα ισχύουν με τους εκάστοτε περιορισμούς που προβλέπονται στον Κανονισμό. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από τα παραπάνω δικαιώματα ή για τυχόν απορίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο m.shialaros@larnaka.com.

Σε κάθε περίπτωση διατηρείτε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στο γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής καταγγελιών μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (http://www.dataprotection.gov.cy ) ή μέσω email στο commissioner@dataprotection.gov.cy.

  1. Σύνδεσμοι σε άλλες ιστοσελίδες 

Ενδεχομένως η ιστοσελίδα μας να παραπέμπει σε ιστοσελίδες που δεν τυγχάνουν διαχείρισης από τον Δήμο. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα όσα αναφέρονται πιο πάνω δεν ισχύουν. Κατά κανόνα δεν μπορούμε να επηρεάσουμε το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας ιστοσελίδων που ανήκουν σε άλλες εταιρείες (όπως για παράδειγμα της εταιρείας JCC smart). 

  1. Είστε υποχρεωμένοι να μας παρέχετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα; 

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies, μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε ή/και μέσω της ειδοποίησης όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας να αποκλείσετε την συλλογή συγκεκριμένων επιπλέον cookies. Cookies τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την χρήση της ιστοσελίδας μας περιλαμβάνουν προσωπικά σας δεδομένα τα οποία είστε υπόχρεοι να μας παρέχετε για να σας δοθεί πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.

Για να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε παράπονο ή/και εισήγηση σας, θα πρέπει να μας παρέχετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα στον βαθμό που είναι απαραίτητα για τους πιο πάνω σκοπούς. Χωρίς αυτά τα δεδομένα, δεν θα είμαστε σε θέση να σας απαντήσουμε ή να παρέχουμε τα πιο πάνω.

  1. Λαμβάνεται αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων ή προφίλ;

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων σημαίνει η διαδικασία να παίρνονται αποφάσεις μέσω αυτόματων μέσων επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

Αυτόματη δημιουργία προφίλ σημαίνει η αυτοματοποιημένη επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων που βασίζεται στη χρήση Προσωπικών Δεδομένων για να αξιολογηθούν συγκεκριμένες προσωπικές πτυχές του φυσικού προσώπου, συγκεκριμένα να αναλύσει πτυχές που σχετίζονται την εργασιακή απόδοση, οικονομική κατάσταση, προσωπικές προτιμήσεις, ενδιαφέροντα, αξιοπιστία, συμπεριφορά, θέση ή κινήσεις.

Ο Δήμος κατά κανόνα δεν λαμβάνει αυτοματοποιημένες αποφάσεις, ούτε χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα για αυτόματη δημιουργία προφίλ.

  1. Αλλαγές ή τροποποιήσεις στο Ενημερωτικό Σημείωμα

Το παρόν Ενημερωτικό Σημείωμα δημοσιεύθηκε στις 10/08/2021

Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί κατά καιρούς το παρόν Ενημερωτικό Σημείωμα. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, το αναθεωρημένο Ενημερωτικό Σημείωμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο m.shialaros@larnaka.com για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με την παρούσα ενημέρωση.