ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το  Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012 και στεγάζεται σε τμήμα του Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια με κύριο στόχο την προσφορά έμπρακτης βοήθειας και συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες στη Λάρνακα λόγω της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνπϊού Covid -19. Παράλληλα, πολλές οικογένειες δοκιμάζονται σκληρά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους, λόγω της ανεργίας που ακολούθησε ως αποτέλεσμα των πιο πάνω γεγονότων. 

Βασικός σκοπός της προσπάθειας αυτής, είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών των ανθρώπων με την παροχή προϊόντων – διανομή τροφίμων, είδη πρώτης ανάγκης- και υπηρεσιών (υποστηρικτική βοήθεια), σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθή άτομα και οικογένειες της Λάρνακας.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου  στηρίζεται κυρίως στη βοήθεια των εθελοντών, ο οποίοι την προσφέρουν ακούραστα και καθημερινά, με όλες τους τις δυνάμεις. Η διαλογή, ο διαχωρισμός και η διανομή γίνονται από εθελοντές. Έτσι σ’ αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποιημένοι πολίτες συνεισφέρουν, με στόχο να υπηρετήσουν μια κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης.

Εμείς, ως Δήμος  Λάρνακας, στηριζόμαστε στον εθελοντισμό και στην προσφορά όλων μας, όλων σας. Με την αγάπη και την προσφορά όλων ενισχύεται το φιλανθρωπικό έργο μας, το οποίο μετουσιώνεται σε  πράξη αλληλεγγύης και στήριξη του συνανθρώπου μας.